fbpx

Ημερίδα για τη Διακοπή Καπνίσματος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Για δεύτερη χρονιά, το "Pharmacy Club" του Προγράμματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση, σχετικά με τον ρόλο των επαγγελματιών υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα και κυρίως των φαρμακοποιών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τα οφέλη και τους τρόπους διακοπής καπνίσματος.

Ημερίδα για τη Διακοπή Καπνίσματος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Oι επαγγελματίες υγείας και κυρίως οι φαρμακοποιοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακοπή καπνίσματος λόγω της θέσης που έχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το κάπνισμα είναι το νούμερο ένα προληπτικό αίτιο θανάτου παγκοσμίως και ένας τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς η πρόωρη και ολική διακοπή του θα μπορούσε να μειώσει τα ποσοστά νοσηρότητας και τη θνησιμότητα.

Οι καπνιστές αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν αποφασίζουν να σταματήσουν το κάπνισμα, αφού η εξάρτησή τους από τη νικοτίνη καθιστά δύσκολη τη διακοπή χωρίς βοήθεια και υποστήριξη.

Οι υπηρεσίες διακοπής καπνίσματος είναι υπηρεσίες που ενθαρρύνουν τους καπνιστές να χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό φαρμακολογικών βοηθημάτων και ψυχολογικής υποστήριξης προκειμένου να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια πιο αποτελεσματικά.

Η εκπαίδευση των καπνιστών σχετικά με τη σημασία της διακοπής καπνίσματος είναι το πρώτο βήμα στη μακροπρόθεσμη προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια.

Για τον λόγο αυτό, οι επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης, και πιο συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί, μπορούν να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη, να βοηθούν το κοινό στην απόφασή τους να σταματήσουν το κάπνισμα, να τους ενημερώσουν και να βεβαιωθούν ότι κατανοούν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος, καθώς και τα οφέλη της διακοπής.

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό ακόμα και στις εποχές που υπάρχουν περιορισμοί στη λειτουργία του κοινοτικού φαρμακείου και της κοινωνικής αποστασιοποίησης εν μέσω πανδημίας COVID-19.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.unic.ac.cy/event/imerida-gia-ti-diakopi-kapnismatos-stin-protovathmia-frontida-ygeias/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Δρ. Αλίκη Πελετίδη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων