fbpx

Νέο Ρινικό Τεστ Κορωνοϊού που Μπορεί να Πραγματοποιηθεί στο Σπίτι

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε, στις 15 Δεκεμβρίου, την εμπορία ενός ρινικού τεστ αντιγόνου που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι και χωρίς ιατρική συνταγή. Νέο Ρινικό Τεστ Κορωνοϊού που Μπορεί να Πραγματοποιηθεί στο Σπίτι

Αυτό το γρήγορο τεστ που αναπτύχθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία Ellume παρέχει ένα αποτέλεσμα σε 20 λεπτά.

Με τιμή 30 $, κάθε Αμερικανός ασθενής μπορεί να το παραγγείλει και να το παραλάβει στο σπίτι του, χωρίς ιατρική συνταγή.

Αυτός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας έναν ρινικό στυλεό που είναι μικρότερος και επομένως πιο εύκολος στη χρήση από αυτόν που απαιτείται για τις δοκιμές RT-PCR.

Μόλις ληφθεί το δείγμα, ο ασθενής το εισάγει σε ένα κουτί, συνδεδεμένο μέσω Bluetooth με το smartphone του και ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του τεστ μέσω μιας εφαρμογής που πρέπει να ληφθεί εκ των προτέρων.

Στη συνέχεια, οι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν τα δεδομένα του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του ταχυδρομικού κώδικα και της ημερομηνίας γέννησής τους.

Σύμφωνα με τον FDA, ο οποίος αξιολόγησε την απόδοσή του, το τεστ Ellume καταφέρνει να εντοπίσει σωστά το 96% των θετικών δειγμάτων και το 100% των αρνητικών δειγμάτων σε συμπτωματικά άτομα.

Για ασυμπτωματικούς ασθενείς, το όριο απόδοσης είναι ελαφρώς χαμηλότερο (91% για θετικά δείγματα, 96% για αρνητικά).

Πριν από το μοντέλο που ανέπτυξε η Ellume, ο FDA είχε ήδη επικυρώσει 25 τεστ για την Covid-19 που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από τον ίδιο τον ασθενή, αλλά με αυτά, τα δείγματα έπρεπε ακόμη να αναλυθούν στο εργαστήριο.

Η προσφυγή στο τεστ Ellume θα μπορούσε επομένως να καταστήσει δυνατή την ανακούφιση μερικών ατόμων από τα αμερικανικά εργαστήρια, τα οποία επίσης καταρρέουν κάτω από την μεγάλη ζήτηση.

Ο επικεφαλής του FDA, Stephen Hahn, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης όταν ανακοίνωσε την έγκριση αυτού του νέου τεστ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της Covid-19.

Βοηθάμε τους Αμερικανούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα τεστ και να μειώσουν το βάρος στα εργαστήρια», είπε.\

Η Ellume σχεδιάζει να διαθέσει τρία εκατομμύρια τεμάχια στην αγορά από τον Ιανουάριο ’21, ακολουθούμενα από εκατομμύρια ακόμη τους επόμενους μήνες.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων