fbpx

Ενέργειες για την Περιφρούρηση της Αργίας της Κυριακής

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 5144/15.12.2020 εγγράφου του Νομικού Συμβούλου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Ηλία Δημητρέλλου, με θέμα «Υποχρεωτική η αργία της Κυριακής για τα φαρμακεία», θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι από εμάς και μόνο εξαρτάται η εφαρμογή της υποχρεωτικής αργίας της Κυριακής για τα φαρμακεία, αλλά και η πιστή τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας εν γένει.

Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη νομοθετικώς ορισμένη αυτή αργία (αλλά και κάθε θεσμοθετημένη αργία σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 1963/1991 ως ισχύει).

Ενέργειες για την Περιφρούρηση της Αργίας της Κυριακής.

Είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο όποιος φαρμακοποιός τυχόν παραβιάσει τη φαρμακευτική νομοθεσία και λειτουργήσει το φαρμακείο του Κυριακή.

Έτσι, στην περίπτωση που παρελπίδα λειτουργήσει ένα φαρμακείο την Κυριακή, και δεν είναι φυσικά το εφημερεύον, μπορείτε είτε να ζητήσετε από την ΕΛ.ΑΣ. να διαπιστώσει τη λειτουργία του και να αναγράψει τη διαπίστωση αυτή στο βιβλίο συμβάντων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, είτε να μεριμνήσετε ώστε να έχετε στη διάθεσή σας απόδειξη λιανικής πωλήσεως του φαρμακείου αυτού εκδοθείσα την εν λόγω Κυριακή, είτε και τα δύο.

Έχοντας τα ανωτέρω αποδεικτικά στοιχεία, θα πρέπει να τα διαβιβάσετε μαζί με έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου σας (κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου σας) στην οικεία Περιφέρεια και στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πειθαρχικό Συμβουλίου όπου ανήκει ο Σύλλογός σας, ώστε να υποστεί ο παραβαίνων φαρμακοποιός τις νόμιμες διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ και προσωπικά ο Πρόεδρος του ΠΦΣ θα σταθεί κάθε στιγμή δίπλα σας ενάντια σε κάθε απόπειρα παράβασης της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Είναι στο δικό μας χέρι να μην αφήσουμε εκείνους τους ολίγους σε κάθε περίπτωση «συναδέλφους» που θα αγνοήσουν το Νόμο και τη βούληση 10.000 φαρμακοποιών, ατιμώρητους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Βαλτάς

Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Ζήκας

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων