fbpx

COVID-19: Καινοτόμες Λύσεις Ανίχνευσης και Προστασίας από Ουγγρικές Ιατρο-Τεχνολογικές Εταιρείες

Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA), που αποτελεί τον επίσημο φορέα διεθνούς προώθησης των ουγγρικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.

Γι' αυτόν τον σκοπό, προωθεί αυτή την περίοδο και στην ελληνική αγορά ένα σύνολο εξαιρετικά καινοτόμων λύσεων σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση της Covid-19, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από ουγγρικές επιχειρήσεις.

COVID-19: Καινοτόμες Λύσεις Ανίχνευσης και Προστασίας από Ουγγρικές Ιατρο-Τεχνολογικές Εταιρείες.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική κοινότητα της Ουγγαρίας, της χώρας με τα 13 βραβεία Νόμπελ, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και διεθνώς αναγνωρισμένα επιτεύγματα στη χημεία και στη βιολογία, προσφέρει πρωτοποριακές ιατρο-τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας εν καιρώ πανδημίας, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Μεταξύ των λύσεων για την ανίχνευση της COVID-19, ξεχωρίζουν δύο προτάσεις οι οποίες μπορούν να βρουν άμεση εφαρμογή και να βοηθήσουν χιλιάδες ανθρώπων περιορίζοντας τα μικροβιακά φορτία και κατ’ επέκταση τη διασπορά του ιού.

Scanner χεριών ανίχνευσης μικροβιακού φορτίου

Η HandInScan είναι μια ουγγρική εταιρεία τεχνολογίας, που προσφέρει μια καινοτόμο λύση για τη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων ελέγχοντας και αναπτύσσοντας την τεχνική απολύμανσης των χεριών.

Με δεδομένο ότι ο ιός της COVID-19 μεταδίδεται ευκολότερα σε νοσοκομεία, χώρους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και εργασιακούς χώρους με μεγάλο αριθμό εργατικού δυναμικού, η σωστή υγιεινή των χεριών είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσής του.

Ο σαρωτής χεριών Semmelweis προσφέρει στους εργαζόμενους άμεση οπτική, αντικειμενική εικόνα της υγιεινής των χεριών τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ψηφιακής απεικόνισης.

Το σύστημα βοηθά στη διαχείριση και τον έλεγχο των λοιμώξεων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας την παρακολούθηση των παραγόντων κινδύνου της υγιεινής των χεριών.

ο Semmelweis Scanner μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονάδες διάγνωσης και νοσηλείας σχετικά με την COVID-19, σε μονάδες φροντίδας εξωτερικών ασθενών και στην εκπαίδευση των ασθενών και των οικογενειών τους σχετικά με τη σωστή υγιεινή των χεριών.

Ο σαρωτής χεριών ήδη έχει βρει πρακτική εφαρμογή σε νοσοκομεία και υγειονομικούς χώρους στο Βέλγιο, στο Χονγκ Κονγκ και αλλού.

Επιπλέον αυτών, οι λύσεις της ουγγρικής βιομηχανίας υγείας διευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων υγιεινής με παραδείγματα όπως:

 • Συσκευή απολύμανσης αέρα εσωτερικών χώρων, για 99,9% προστασία από ιούς SARS-CoV-2.
 • Εξειδικευμένα απολυμαντικά για κάθε χρήση (και για μαζική / βιομηχανική χρήση)
 • Μάσκες προστασίας από ειδικές μικρό-ίνες που εμποδίζουν τη δίοδο του ιού και συγχρόνως διευκολύνουν την αναπνοή.
 • Ειδικές στολές προστασίας.
 • Συσκευές εισπνοής ξηρού άλατος που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα.

Κινητή εργαστηριακή μονάδα COVID-19 Test για γρήγορο έλεγχο πληθυσμού

Η ταχεία αναγνώριση νέων κρουσμάτων και η άμεση απομόνωσή τους αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Με τις κινητές εργαστηριακές μονάδες, μεγάλα τμήματα πληθυσμού μπορούν να ελεγχθούν άμεσα για ενδεχόμενη μόλυνση από COVID-19, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στον γρήγορο έλεγχο της εξάπλωσης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.

Η ουγγρική εταιρεία Femtonics ανέπτυξε ένα κινητό εργαστήριο το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από αστικές υποδομές και μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιονδήποτε περιβάλλοντα χώρο υποδομών όπως τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία, τα γήπεδα, οι χώροι εργασίας, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κεντρικοί σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, τα στρατόπεδα, κ.α.

Αποτελείται από μία μονάδα επεξεργασίας δείγματος (εργαστήριο απομόνωσης) μέσα σε ένα κλιματιζόμενο κοντέινερ (CN10), μία μονάδα ανάλυσης δείγματος (μονάδα PCR) αντίστοιχα μέσα σε κλιματιζόμενο κοντέινερ και μια μονάδα υδραυλικής εγκατάστασης.

Το κινητό εργαστήριο της Femtonics, είναι σε θέση να επεξεργάζεται έως και 1.000 δείγματα την ημέρα και να λειτουργεί 24ώρες επί 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλοντα χώρο με απλή υδραυλική εγκατάσταση και παροχή μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κινητή εργαστηριακή μονάδα μπορεί να λειτουργήσει από επαγγελματίες με εμπειρία σε εργαστήρια επιπέδου BSL-2, ενώ η Femtonics παρέχει ειδική εκπαίδευση.

Λύσεις εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων και εργαστηρίων

Όμως η Ουγγρική καινοτομία επεκτείνεται σε πολλούς περισσότερους κλάδους, προσφέροντας λύσεις εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων και εργαστηρίων - μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται φορητοί αναπνευστήρες για άμεση αναπνευστική βοήθεια και αναπνευστήρες για νοσοκομεία - καθώς και μια ευρεία σειρά νοσοκομειακών οργάνων και εξαρτημάτων, όπως:

 • Όργανα ψηφιακής βαθμονόμησης αναπνευστήρων, για την ακριβή μέτρηση ροής και πίεσης του οξυγόνου.
 • Συσκευές ανάλυσης αίματος βάσει της παραμέτρου NLR, που δηλώνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων σε ασθενείς με COVID-19.
 • Φορητές ακτινολογικές μονάδες προς εκτίμηση των επιπλοκών των πνευμόνων που σχετίζονται με COVID-19.
 • Ειδικοί αποστειρωτές ιατρικών αποβλήτων.
 • Εργαστηριακά όργανα τεχνητής νοημοσύνης για την πλήρη παρακολούθηση της νεφρικής υγείας.
 • Έξυπνα οδοντιατρικά εξαρτήματα που προστατεύουν από τη μετάδοση του ιού.

Για εκτενέστερη πληροφόρηση, το γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (ΗΕΡΑ) στην Αθήνα, παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν προοπτικές συνεργασίας με την προηγμένη ουγγρική βιομηχανία προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

HEPA Regional Office - Greece
Βασ. Σοφίας 12, 106 74 Αθήνα
www.hepaoffice.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων