fbpx

Άγγιξαν τα 40 Εκατομμύρια τα Κρούσματα του Κορωνοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Άγγιξαν τα 40 Εκατομμύρια τα Κρούσματα του Κορωνοϊού

Καθώς διάφορα μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν μια ανησυχητική αύξηση των λοιμώξεων, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αγγίζει τις 40.050.902.

Το «δεύτερο κύμα» ξεκίνησε τον Αύγουστο στην Ευρώπη, μετά τη χαλάρωση των διεθνών lockdowns που εφαρμόστηκαν την άνοιξη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπάθησαν να περιορίσουν τα κρούσματα, επανεισάγοντας μια σειρά περιοριστικών μέτρων για τη δημόσια ζωή και τον τομέα του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος ή του περιορισμένου ανοίγματος παμπ, μπαρ και εστιατορίων, του περιορισμού των κοινωνικών συγκεντρώσεων και ακόμη και της προσφυγής σε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως συνέβη σε κάποιες μεγάλες γαλλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι «ανησυχητικό», καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται σημαντικά σε ορισμένες περιοχές.

Μάλιστα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορωνοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό των μολύνσεων στις ΗΠΑ, με την Ευρώπη να αναφέρει 187 νέες περιπτώσεις COVID-19 ανά ένα εκατομμύριο άτομα, με βάση έναν μέσο όρο επτά ημερών, σε σύγκριση με 162 νέες περιπτώσεις COVID-19 ανά ένα εκατομμύριο άτομα στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά σε περισσότερες από τις μισές πολιτείες, ενώ η συζήτηση μαίνεται για την αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας ασφάλειας που προτάθηκαν από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες υγείας της χώρας.

Τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπολογίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων στα 39,8 εκατομμύρια, με 18.709.984 στην Αμερική, 8.489.775 στη Νοτιοανατολική Ασία και πάνω από 7.889.000 κρούσματα στην Ευρώπη, ενώ η Αφρική έχει σημειώσει πάνω από 1.259.000 κρούσματα.

Ο αριθμός των 40 εκατομμυρίων κρουσμάτων εμφανίζεται όταν οι παγκόσμιες οικονομίες αγωνίζονται να ανακάμψουν από το αρχικό ξέσπασμα του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ παράλληλα τα κράτη προσπαθούν να περιορίσουν το δεύτερο κύμα χωρίς να επιστρέψουν στα lockdowns.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε νωρίτερα τον Οκτώβριο ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,4% το 2020, μια ανοδική αναθεώρηση από μια εκτίμηση του -5,2% που έγινε τον Ιούνιο.

 

Ανέφερε ότι η αναθεώρηση πραγματοποιήθηκε εν μέρει χάρη στην καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη των προηγμένων οικονομιών και της Κίνας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε η Κίνα έδειξαν ότι η οικονομική ανάκαμψή της συνεχίζεται, με το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου να αυξάνεται κατά 4,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.