Παρέμβαση ΕΟΦ Ζητεί ο ΠΦΣ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επιρρίπτει ευθύνες σε φαρμακοβιομηχανίες για τις ελλείψεις φαρμάκων και ζητεί την παρέμβαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ορισμένες εταιρείες προμηθεύουν με ελάχιστες ποσότητες φάρμακα στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία αλλά και στοιχεία για τις ελλείψεις της ελληνικής αγοράς.

Παρέμβαση ΕΟΦ Ζητεί ο ΠΦΣ

Η Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με την πρόεδρο του ΕΟΦ συζήτησε για την κατάσταση που γίνεται ολοένα και πιο πιεστική.

Τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά είναι σχεδόν όλων των κατηγοριών και αφορούν πολλές ενδείξεις, ενώ κάποια από αυτά μπορεί να αντικατασταθούν από παρόμοια που υπάρχουν στην αγορά, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι δυνατό.

Πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών, η καθυστέρηση λήψης της φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να έχει και δυσμενείς συνέπειες για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Παρέμβαση ΕΟΦ Ζητεί ο ΠΦΣ

Οι φαρμακοποιοί αγωνιούν καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και η Πολιτεία και ο ΕΟΦ οφείλουν να προστατεύσουν ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Ο ΕΟΦ οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την επάρκεια όλων των σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

www.PharmaManage.gr 

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.