fbpx

Σύστημα Πληρωμών Amazon Pay

Αντιμέτωποι με την αυξανόμενη επιρροή του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon στην αγορά των φαρμακείων, το ζήτημα της παροχής online πληρωμών στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών Amazon Pay που λειτουργεί στην Ευρώπη από το 2017, φαντάζει περίπλοκο.

Το Amazon Pay επιτρέπει στους αγοραστές του κυβερνοχώρου να παραγγέλνουν σε ιστότοπους συνεργατών, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον λογαριασμό τους στο Amazon.

Οι πληροφορίες πληρωμής και παράδοσης που είναι αποθηκευμένες στον λογαριασμό πελάτη, χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Στην πράξη, ο κάτοχος ενός λογαριασμού Amazon, αρκεί μόνο να εισάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του κατά την επικύρωση μιας παραγγελίας σε έναν ιστότοπο συνεργατών.

Οι πληροφορίες πληρωμής και παράδοσης που είναι αποθηκευμένες στον λογαριασμό πελάτη, χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Αυτή η συνταγή, δανεισμένη από το PayPal, διευκολύνει τις συναλλαγές.

Σήμερα, αρκετοί καταναλωτές πλέον έχουν έναν λογαριασμό στην Amazon, και είναι δύσκολο να τους αγνοήσετε όταν είστε έμπορος και… Φαρμακοποιός!

Η αρχή του Amazon Pay που βασίζεται σε ένα μοντέλο win-win είναι ελκυστική.

Είναι πολύ βολικό για έναν κυβερνο-αγοραστή να πληρώσει σε ένα one-stop shop με ένα κλικ!

Και για τον έμπορο συνεργάτη, αυτή η διευκόλυνση πληρωμών ενισχύει τις πωλήσεις του, ενώ παράλληλα ενισχύει και την εμπιστοσύνη των πελατών όσο αφορά την ασφάλεια συναλλαγών.

Ας σημειωθεί όμως ότι η Amazon, εκτός από την προμήθεια που λαμβάνει για τις πωλήσεις των συνεργατών της, μέσω του συστήματος πληρωμών της Amazon Pay, αποκτά τα πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες που έχουν λογαριασμό (στοιχεία πληρωμής, διευθύνσεις παράδοσης κ.α.) και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί που συνεργάζονται μαζί της!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ξεκίνησε τον Σεπτεμβρίο του 2018, μια προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές της Amazon όσον αφορά τη συλλογή στοιχείων αγοραστών από τους συνεργαζόμενους επιχειρηματίες.

Στόχος της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν η Amazon χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτών των εμπόρων, προκειμένου να ευνοήσει τις δικές της πωλήσεις.

Στόχος της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν η Amazon χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτών των εμπόρων, προκειμένου να ευνοήσει τις δικές της πωλήσεις.

Η έρευνα είναι μόνο στην αρχή της, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τα συμπεράσματα.

Γνωρίζοντας ότι η Amazon επιτυγχάνει τις μισές πωλήσεις της στον κόσμο μέσω μικρομεσαίων επιχειρήσεων...

Η βελτίωση του ποσοστού ανταπόκρισης στο ηλεκτρονικό εμπόριο (το ποσοστό των επισκεπτών που πραγματοποίησαν μια αγορά σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών) είναι μια πραγματική πρόκληση.

Οι ειδικοί καταλήγουν στα εξής:

- Η πληρωμή με ένα μόνο κλικ είναι ελκυστική, αλλά χωρίς να πέσουν  τα φαρμακεία στο στόμα του λύκου, συνεργαζόμενοι με έναν φορέα ηλεκτρονικού εμπορίου που τους ανταγωνίζεται!

- Το φαρμακείο δεν είναι επαρκώς οργανωμένο και στην τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης, δεν μπορεί να συγκριθεί  με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου που θα μπορούσε πραγματικά να κατακτήσει την αγορά του.

- Το σύστημα πληρωμών Amazon Pay ωφελεί τόσο την Amazon (πρόσβαση σε δεδομένα πελατών και αμοιβή για συναλλαγές), όσο και τους  e-εμπόρους που περνούν από το Amazon για να πωλούν τα προϊόντα τους (καλύτερη κατανόηση των πελατών, προοδευτική προσαρμογή της προσφοράς με βάση τις αγορές τους κ.λπ.).

Για έναν φαρμακοποιό, το ζήτημα δεν είναι τόσο αν θα προσφέρει το σύστημα πληρωμής Amazon Pay στην ιστοσελίδα του, αλλά αν τελικά πρέπει να επιλέξει την Amazon για να δραστηριοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Γνωρίζοντας ότι ο τομέας των αγορών ακολουθεί τη λογική της "συσωρευτικής δυναμικής",  αναρωτιέται κανείς αν τελικά, θα παραμείνει μόνο ένας μεγάλος ισότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με έναν πολύ μικρό αριθμό ηλεκτρονικών καταστημάτων.

www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.