fbpx

Μια Ισχυρή Συμμαχία του Ομίλου ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. με την Emma Capital, που Αλλάζει τα Δεδομένα στον Κλάδο της Διανομής Φαρμάκων στην Ελλάδα

Με αφορμή τη Στρατηγική συνεργασία της Emma Capital με την Φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. οι κ.κ Καλλιβρούσης Αυγουστίνος, Πρόεδρος  και Σκυλακάκης Θεόδωρος, Διευθύνων Σύμβουλος, συνιδρυτές της εταιρείας  σχολιάζουν τη στρατηγική αυτή κίνηση.

Μια Ισχυρή Συμμαχία του Ομίλου ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. με την Emma Capital, που Αλλάζει τα Δεδομένα στον Κλάδο της Διανομής Φαρμάκων στην Ελλάδα

Πείτε μας λίγα λόγια για την ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε και την πορεία της στην Ελληνική αγορά.

Ο όμιλος ΠΡΟΦΑΡΜ ιδρύθηκε το 1993 στο Νέο Κόσμο. Όντας στο πανεπιστήμιο παρατηρήσαμε ότι μεγάλο κομμάτι του ιδιωτικού φαρμακεμπορίου βρισκόταν στα χέρια μη φαρμακοποιών.

Αυτή η παρατήρηση αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης φαρμακαποθήκης από φαρμακοποιούς για τους φαρμακοποιούς.

Επί 27 χρόνια η ΠΡΟΦΑΡΜ εφοδιάζει καθημερινά φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί μία από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου του φαρμακεμπορίου.

Με το όραμα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του σύγχρονου ελληνικού φαρμακείου –ακόμα και στις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες και τις συνεχείς αλλαγές στο χώρο της Υγείας– ο Όμιλος ΠΡΟΦΑΡΜ κατορθώνει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες του φαρμακείου, εξασφαλίζοντας καθημερινά την επάρκεια φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Η πρόσφατη συμφωνία μας με την Emma Capital είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδρομής και συνάμα το εφαλτήριο για την κατάκτηση νέων κορυφών.

Πώς τελικά προέκυψε αυτή η συνεργασία με την Emma Capital;

Εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια είχαμε σκεφθεί ότι για να προχωρήσουμε μπροστά και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας θα έπρεπε να βρούμε έναν στρατηγικό επενδυτή, καθώς το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων είναι πολύ μεγάλο για να καλυφθεί εξ’ ιδίων.

Είχαμε κάνει και στο παρελθόν ανάλογες συζητήσεις με άλλο fund αλλά δεν τελεσφόρησαν.

Με τους ανθρώπους της Emma όμως φαίνεται ότι μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες φιλοδοξίες.

Καθώς η εποχή φαίνεται κατάλληλη για εξαγορές ,δεν μας πήρε πολύ χρόνο να αποφασίσουμε ότι ήλθε η ώρα να κινηθούμε σ αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Η ΠΡΟΦΑΡΜ είναι ήδη ανάμεσα στις μεγαλύτερες φαρμακαποθήκες της Ελλάδας και-σύμφωνα με τη γνώμη μας- από τις καλύτερες.

Ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της συνεργασίας και πως πιστεύετε ότι θα ωφεληθεί το Ελληνικό φαρμακείο στη διανομή φαρμάκων;

Η ΠΡΟΦΑΡΜ είναι ήδη ανάμεσα στις μεγαλύτερες φαρμακαποθήκες της Ελλάδας και-σύμφωνα με τη γνώμη μας- από τις καλύτερες.

Μέσα από τη συνεργασία θέλουμε να γίνει η μεγαλύτερη και η καλύτερη φαρμακαποθήκη στη χώρα και να διαδραματίζει το ρόλο του ηγέτη της αγοράς.

Παράλληλα θέλουμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη μια σύγχρονη εταιρεία, με εσωτερική δομή που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, έναν πολύτιμο σύμμαχο του Ελληνικού Φαρμακείου, ικανό να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό οποιουδήποτε κολοσσού ,αν και όποτε αυτός  έλθει στην Ελλάδα.

Γιατί μη γελιόμαστε, κάποια στιγμή οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς θα κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους.

Επιπλέον με τη συνεργασία αυτή θα αλλάξουν ,προς το καλύτερο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα φαρμακεία.

Εχουμε σχεδιάσει ένα συγκεκριμένο  πλάνο παροχών προς τους πελάτες μας, τόσο ποσοτικών όσο και ποιοτικών, καθώς το μεγάλο μέγεθος αυξάνει την διαπραγματευτική μας ικανότητα, τις οποίες, όμως, δε θα ήθελα ακόμη να αποκαλύψω.

Είναι για μας αυτονόητο ότι πρέπει διαρκώς να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό και δίπλα στο φαρμακείο  και οι αλλαγές αυτές κινούνται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.