Καϊμακάμης Δημήτρης - PLA Pharmaceuticals

Δημήτρης Καϊμακάμης

Διευθυντής Marketing
PLA Pharmaceuticals

Η Επιτυχία προέρχεται από τη Μακροπρόθεσμη και Σταθερή Συνεργασία

Με όραμα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών, η νεοϊδρυθείσα φαρμακευτική εταιρεία PLA Pharmaceuticals Α.Ε παρουσιάζει το όραμα και τη στρατηγική της στην αγορά των επαγγελματιών υγείας.

Ο Διευθυντής Marketing και Ανάπτυξης της PLA κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ απαντά στις ερωτήσεις μας.

PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πείτε μας την ιστορία της PLA στην Ελληνική αγορά και ποιες είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες της;

Δημήτρης Καϊμακάμης: Η PLA Pharmaceuticals Α.Ε. σχεδιάστηκε και λειτουργεί με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας.

Αξιοποιεί στο έπακρο την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της που είναι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου, του παραφαρμάκου και του φαρμακείου.

Ο σεβασμός για τον ασθενή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των αξιών μας και καθορίζει κάθε απόφαση και πρωτοβουλία μας.

Ως εταιρεία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης στην αγορά φαρμακευτικών προϊόντων, Συμπληρωμάτων Διατροφής και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων έχουμε ως στόχους:

Να διαθέτουμε υψηλής ποιότητας υψηλής αποτελεσματικότητας και μέγιστης ασφάλειας φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Να παραμένουμε συνεχώς ανταγωνιστικοί, προσφέροντας επώνυμα φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα στην καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής.

Να προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς και της οικονομίας της χώρας μας με νέες θέσεις εργασίας για νέους Έλληνες επιστήμονες.

P.M.E: Ποια είναι τα πλέον καινοτόμα προϊόντα σας και τι ενέργειες επικοινωνίας κάνετε για να τα προβάλετε;

Δ.Κ: Η εταιρεία μας είναι κάτοχος άδειας κυκλοφορίας εννέα γεννοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων που καλύπτουν διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες όπως η καρδιολογία, το ΚΝΣ, τις λοιμώξεις, γαστροπροστασία, κ.λπ.

Επιπρόσθετα, είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας στην Ελλάδα και στην Κύπρο των Συμπληρωμάτων Διατροφής και των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ομίλου ERBOZETA S.p.a που εδρεύει στο San Marino της Ιταλίας.

Oλα τα προϊόντα του ομίλου ERBOZETA που αντιπροσωπεύουμε μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο ως δρόγες παρά ως συμπληρώματα διατροφής.

Eίναι καινοτόμα λόγω της μοναδικής και προηγμένης σύνθεσης του συνδυασμού των ενεργών συστατικών τους (εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ/HMΡC), γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην αποτελεσματικότητά τους όσο και στην ασφάλεια τους.

Ενδεικτικά θα αναφέρω:

Το PROSTADEP PLUS με Saw Palmetto σε συνδυασμό με Λυκοπένιο και Σελήνιο που συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία και υγεία του προστάτη.

Το GASTRODEP με μαστίχα Χίου, Γλυκόρριζα, Σύκο, Αλγινικό και Μαγνήσιο που βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από ΓΟΠ, Οισοφαγίτιδα και Η. Pylori λοίμωξη.

Το ΖΕΤΑ COLEST που συνδυάζει μια φυτική στατίνη με το γαϊδουράγκαθο και βοηθά στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και αποτοξινώνει το ήπαρ.

Το UNCADEP με μέλι, πρόπολη, δροσσέρα, θυμάρι και καστανιά που συμβάλλει στην ύφεση των συμπτωμάτων του ξηρού και του παραγωγικού βήχα.

Το LACTODEP συνδυασμός προβιοτικών στελεχών και συμπλέγματος βιταμινών Β και φολικού που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα ΑLLERDEP, GOLAPROP, INFLUPROP.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία μας αποφάσισε η προώθησή τους να γίνει με επιστημονική ενημέρωση και επιστημονική τεκμηρίωση στον ίδιο βαθμό και με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

P.M.E: Τι υπηρεσίες προσφέρετε στο φαρμακείο για να βοηθήσετε την έξοδο των προϊόντων σας;

Δ.Κ: Στην PLA Pharmaceuticals πιστεύουμε ακράδαντα στην άρτια επιστημονική ενημέρωση και επιστημονική τεκμηρίωση των προϊόντων μας προς τον φαρμακοποιό αλλά και στον ιατρό.

Όλα τα στελέχη της εταιρείας μας στην αγορά είναι οι επιστημονικοί συνεργάτες του φαρμακοποιού που θα του μεταδώσουν όχι μόνο τη γνώση των προϊόντων μας, αλλά και θα του προσφέρουν την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση που χρειάζεται για να την μεταλαμπαδεύσει ως επιστήμονας στους πελάτες του, προάγοντας έτσι πρωτίστως το λειτούργημά του ως φαρμακοποιός.

P.M.E: Πολλά φαρμακεία σήμερα αντιμετωπίζουν μια πτώση του τζίρου τους . Τι θα τους συμβουλεύατε να κάνουν;

Δ.Κ: Συμπληρώνοντας την προηγούμενη απάντησή μου θα ήθελα να αναφερθώ στο δύσκολο έργο που καλείται να προσφέρει ο φαρμακοποιός, όχι μόνο στο πλαίσιο της γειτονιάς που δραστηριοποιείται η επιχείρησή του, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Είναι πολύ σημαντικό για την προαγωγή του έργου του αλλά και την εμπορική ανάπτυξη της επιχείρησής του να μην αφήνει οποιονδήποτε που περνά την πόρτα του φαρμακείου του να φεύγει χωρίς να του δώσει μια συμβουλή για την υγεία του.

Μια συμβουλή για το “ευ ζην” που όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αλλά και πόσο παραμελημένο το έχει ο καθένας μας λόγω της καθημερινότητάς μας.

Ο Φαρμακοποιός πρέπει να ακούει τον ασθενή – πελάτη του, να τον αφουγκράζεται, να ασχολείται μαζί του, να τον συμβουλεύει και αυτό να το κάνει ενεργά και να τον υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιπέτειας της υγείας του που περνά.

Αυτός είναι και ο κοινωνικός ρόλος του Φαρμακοποιού.

PHARMACY management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, Απρίλιος 2017

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.