fbpx

Eoin O'Brien

Eoin O'Brien

Ο Eoin O'Brien είναι Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας στο Conway Institute of Biomolecular and Biomedical Researchτου, του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου και διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιρλανδικών Καρδιοπαθειών.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές μελέτες για την υπέρταση, ειδικά στους τομείς της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, της περιπατητικής παρακολούθησης και της διαχείρισης της υπέρτασης στους ηλικιωμένους. Είναι συγγραφέας της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και του δημοφιλούς «ABC of Hypertension».

Ο καθηγητής O'Brien υπήρξε κύριος ερευνητής σε μια σειρά διεθνών μελετών σε διάφορους πληθυσμούς και εθνικότητες, οι οποίες συνέβαλαν στον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών της υψηλής αρτηριακής πίεσης, στη μελέτη της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και στην εξέταση των γενετικών επιδράσεων που οδηγούν σε εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.

Συνεργάζεται, σε διοικητική θέση, με διάφορους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την παγκόσμια διαχείριση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Είναι συμπρόεδρος της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) που ασχολείται με τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε κοινωνικές ομάδες με χαμηλούς πόρους και είναι μέλος του International Centre for Health and Cooperation του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης.

Εργάζεται στις συντακτικές επιτροπές αρκετών επιστημονικών περιοδικών αφιερωμένων στην υπέρταση και είναι συντάκτης του Irish Medical Journal.

Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για ιατρικά ιστορικά θέματα,όπως το «Conscience and Conflict: A Biography of Sir Dominic Corrigan, and A Portrait of Irish Medicin» και το «The Beckett Country: Samuel Beckett’s Ireland».

Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο «The Weight of Compassion & Other Essays has been published recently by Lilliput Press».

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.