Λουκίδης Στυλιανός

Λουκίδης Στυλιανός

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1963.

Εκεί τελείωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 5ο Πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Το 1981 μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχα στην Στρατιωτική Ιατρική σχολή εγγραφόμενος στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Απεφοίτησα το 1987 την Α’ πτυχιακή περίοδο.

Από τον 3o του 1990 έως τον 3o του 1994 ειδικεύτηκα στην Πνευμονολογία (Β’ Παθολογική κλινική 401 ΓΣΝΑ [χρόνος Παθολογίας] και 4η Πνευμονολογική κλινική ΝΝΘΑ).

Το 1994 απόκτησα το τίτλο ειδικότητας Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας μετά από εξετάσεις.

Για 1.5 χρόνο μετεκπαιδεύτηκα στο National Heart Lung Institute, Royal Brompton Hospital ως clinical research fellow υπό τον καθηγητή Peter J. Barnes.

Από τον 6ο του 2002 είμαι κάτοχος τίτλου διδακτορικής διατριβής της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό Άριστα.

Τον Φεβρουάριο 2005 εκλέχτηκα Λέκτορας της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Μάρτιο του 2006 τοποθετήθηκα στη Β’ Πνευμονολογική κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο Αττικό όπου εκτελώ κλινικό και εκπαιδευτικό έργο.

Τον Μάιο του 2010 εξελίχθηκα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή μετά από εκλογή και το Νοέμβριο του 2014 στη βαθμίδα του Αν Καθηγητή.

Είμαι υπεύθυνος του ιατρείου άσθματος-ΧΑΠ και της μονάδας βρογχοσκοπήσεων στο νοσοκομείο Αττικό.

Είμαι μέλος στις κάτωθι Επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρίας-Ομάδα άσθματος, Ελληνική Βρογχολογική Εταιρία, American Thoracic Society, European Respiratory Society.

Από τον Ιούνιο του 2005 είμαι μέλος του Αμερικανικού κολεγίου πνευμονολόγων (FCCP).

Από τον 10/08-9/10 διετέλεσα εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρία.

Από τον 9/10-9/2013 εκλέχτηκα γραμματέας της ομάδος monitoring of airway diseases στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρία [European respiratory society] με ανάληψη προεδρίας της ομάδας αυτής από 9/2013-9/2016.

Από τον Νοέμβριο του 2011 είμαι συντονιστής της ομάδας άσθματος της ΕΠΕ.

Συμμετέχω στην επιτροπή αξιολόγησης fellowship της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα συνίστανται στην αξιολόγηση της φλεγμονής μέσω επεμβατικών και μη επεμβατικών μεθόδων στο άσθμα και στη ΧΑΠ.

Έχω 98 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του pub med.

Περισσότερες από 250 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. 4000 αναφορές των δημοσιεύσεων μου σε scopus &ISI με h index 30.

Είμαι κριτής εργασιών σε 56 διεθνή περιοδικά και associate editor του περιοδικού Plos one.

Το 2010 πήρα μαζί με τους συνεργάτες μου το 1ο βραβείο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας στο τομέα των φλεγμονωδών παθήσεων των αεραγωγών.

Στοιχεία επικοινωνίας
Σμόλικα 2 16673, Βούλα
Τ: 694 438 0549
Fax: 210 583 1184
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε Όλους τους Ομιλητές

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.