fbpx

Οι Πονοκέφαλοι το Καλοκαίρι - Τρόποι να Βοηθήσετε τους Πελάτες σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι με πονοκεφάλους έχουν την εμπειρία πως η συχνότητα και η ένταση των πονοκεφάλων μεταβάλεται στη διάρκεια του χρόνου, επηρεαζόμενη από ποικίλους παράγοντες, όπως, μεταξύ άλλων, η κόπωση, η ψυχική ένταση και οι καιρικές συνθήκες.

Οι Πονοκέφαλοι το Καλοκαίρι Τρόποι να Βοηθήσετε τους Πελάτες σας

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι η περίοδος του χρόνου που για αρκετούς ανθρώπους με ημικρανία ή κεφαλαλγία τάσεως χαρακτηρίζεται από επιδείνωση των πονοκεφάλων τους.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο και, ως εκ τούτου, αρκετά σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος, ώστε να αποφύγει ή να μειώσει την έξαρση των πονοκεφάλων. Μερικές συμβουλές  για τους πελάτες σας στο φαρμακείο.

Προφύλαξη από το έντονο ηλιακό φως

Πέρα από τα γνωστά σε όλους μας ηλιακά εγκαύματα, η έκθεση στο έντονο ηλιακό φως μπορεί να πυροδοτήσει μια κρίση σε ανθρώπους με ημικρανία με αύρα, αλλά και σε αρκετούς με άλλα είδη πονοκεφάλων.

Το ίδιο ισχύει για την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός σε φωτεινές επιφάνειες, όπως μεγάλες επιφάνειες κτιρίων αλλά και η άμμος στις παραλίες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως κάποιος θα πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι, αλλά πως σκόπιμο είναι να αποφεύγει την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να μένει σε σκιερό μέρος στην παραλία και βέβαια να φοράει καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Σωστή ενυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι ίσως ο πιο  συχνός παράγοντας που προκαλεί πονοκέφαλο. 

Το καλοκαίρι αυτό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα, καθώς λόγω των θερμοκρασιών το σώμα μας χάνει υγρά με ταχύ ρυθμό.

Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν αρκετά υγρά.

Σημαντικό είναι επίσης, τα υγρά που επιλέγει κάποιος να μην περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή καφεΐνης, όπως συμβαίνει με πολλά αναψυκτικά.

Έτσι, το νερό και οι φυσικοί χυμοί αποτελούν την καλύτερη λύση για την αναπλήρωση των υγρών που χάνουμε.

Η ποσότητα των υγρών που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος ποικίλει και έτσι δεν μπορεί να γίνει μια καθολική σύσταση για το πόσα υγρά πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι.

Γυαλιά ηλίου

Ο καλοκαιρινός ήλιος μας εμποδίζει και στα μάτια.

Προτρέψτε τους πελάτες σας να φορούν πάντα  ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου με τον κατάλληλο φακό.

Η υπερβολική ποσότητα φωτός που φτάνει στα μάτια μας το καλοκαίρι, σε αρκετούς ημικρανικούς και κεφαλαλγικούς ανθρώπους μπορεί να πυροδοτήσει κρίση.

Προφύλαξη από το έντονο ηλιακό φως

Διατήρηση της καθημερινής τους  ρουτίνας

Το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολο να «ξεφύγει κάποιος από την καθημερινότητά», και αυτό γιατί η μέρα είναι μεγαλύτερη και η διάθεσή του ακόμη καλύτερη στο να κάνει περισσότερα πράγματα.

Καλό θα ήταν να μην παραλείπει τα βασικά γεύματα της ημέρας, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές σε λιπαρά ή υδατάνθρακες.

Αν εμφανιστεί μια κρίση, να την αντιμετωπίσουν  έγκαιρα

Οι κρίσεις κάθε κεφαλαλγίας πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως.

Το κατάλληλο σκεύασμα θα πρέπει να δρα τόσο κεντρικά όσο και περιφερικά, να έχει γρήγορη δράση και να προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας, καθώς και να είναι καλά ανεκτό.  

Το Nurofen Express μαλακές κάψουλες που περιέχει ιβουπροφαίνη 400mg, χάρη στη μοναδική καινοτομία της μαλακής κάψουλας, απορροφάται δύο φορές ταχύτερα από τα απλά δισκία ιβουπροφαίνης, φτάνοντας γρήγορα στο σημείο του πόνου, βοηθώντας  με αυτό τον τρόπο σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση επεισοδίων του απλού πονοκέφαλου, ενώ διαρκεί  έως και 8 ώρες.  

Επιπρόσθετα, τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν  ότι για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του πόνου, τα αναλγητικά πρέπει να λαμβάνονται με τα πρώτα συμπτώματα και στη χαμηλότερη αλλά συνάμα αποτελεσματική δόση. 

H αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας τάσεως με Nurofen Express μαλακές κάψουλες  συνιστάται και από τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. Τονίστε ταυτόχρονα, ότι πρέπει συνέχεια να θυμόμαστε  πως η λήψη οποιουδήποτε αναλγητικού δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα.

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΚΕΛΗΣ, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD
www.headaches.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων