fbpx

Αντιμετωπίζοντας τις Ουρολοιμώξεις με Φυσικές Λύσεις

Οι ουρολοιμώξεις είναι συνήθεις μολύνσεις από μικρόβια του κατώτερου κυρίως ουροποιητικού.

Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες όπου ο κίνδυνος να εμφανίσουν επεισόδιο ουρολοίμωξης στη ζωή τους είναι μεγαλύτερος από 50%.

Οι ουρολοιμώξεις στους άντρες δεν είναι τόσο συχνές, αλλά συνήθως είναι πιο σοβαρές και απαιτούν μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία.

Το κολοβακτηρίδιο Εscherichia coli είναι υπεύθυνο για το 75% των περιπτώσεων ουρολοίμωξης. 

Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των γυναικών η λοίμωξη δεν θεραπεύεται πλήρως με την αρχική αγωγή και υποτροπιάζει με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να λαμβάνουν αγωγή με αντιβιοτικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κληρονομικοί παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν την ευαισθησία μιας γυναίκας να εμφανίζει πολλαπλά επεισόδια.

Το κολοβακτηρίδιο Εscherichia coli είναι υπεύθυνο για το 75% των περιπτώσεων ουρολοίμωξης. 

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι έντονα και περιλαμβάνουν πόνο, κάψιμο ή τσούξιμο κατά την ούρηση, θολά, αποχρωματισμένα ή ούρα με αίμα, συχνοουρία, έπειξη για ούρηση, αίσθημα πίεσης, κράμπες ή πόνο στην πύελο και σε πιο αρκετές περιπτώσεις πυρετό.

Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται κυρίως στην οξεία φάση και λόγω τόσο των παρενεργειών τους όσο και για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας αποφεύγεται η χορήγησή τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Έτσι, απαιτούνται κατάλληλα προϊόντα τόσο για την οξεία φάση όσο και για θεραπεία συντήρησης.

Η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται σε «φυσικούς» παράγοντες έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική και ασφαλέστερη και συχνά συστήνεται από τους γιατρούς η χρήση τους κυρίως για την αποφυγή των συχνών υποτροπών.

Τώρα ένα νέο σκεύασμα, το Mannovit έρχεται να προσφέρει μια φυσική και αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων τόσο στην οξεία φάση τους όσο και στην πρόληψη των υποτροπών.

Η σύσταση του είναι συνδυασμός των δύο πιο δραστικών φυσικών συστατικών που έχουν μελετηθεί στην αντιμετώπιση των συχνών ουρολοιμώξεων, της D- μαννόζης και του εκχυλίσματος κράνμπερυ.

Τα δύο συστατικά δρουν συνεργικά με έναν ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης, που απομακρύνει αποτελεσματικά τα μικρόβια από το ουροποιητικό σύστημα. 

Οι ουρολοιμώξεις είναι συνήθεις μολύνσεις από μικρόβια του κατώτερου κυρίως ουροποιητικού

H D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, που έχει ιδιαίτερη συμβολή στον μεταβολισμό, μέσω του ρόλου της στη γλυκοζυλίωση ορισμένων πρωτεϊνών.

Η D-μαννόζη απορροφάται ταχέως και φτάνει σε περίπου 30 λεπτά στα περιφερικά όργανα και στη συνέχεια εκκρίνεται από το ουροποιητικό σύστημα.

Δεν μπορεί να μετατραπεί σε γλυκογόνο, επομένως, δεν αποθηκεύεται στο σώμα.

Τα μόρια της μαννόζης δρουν ως «υποδοχείς», καλώντας τους κροσσούς της Ε. Coli να προσκολληθούν και αναστέλλει σημαντικά την προσκόλληση των παθογόνων στο ουροθήλιο, μιμούμενη τη λειτουργία του επιθηλιακού φραγμού της ουροποιητικής οδού.

Έτσι, η D-Μαννόζη εξουδετερώνει την προσκόλληση των μικροβίων που έχουν εισέλθει στο ουρογεννητικό σύστημα, μειώνει τη λοιμογόνο δράση τους στους ιστούς και βοηθά μηχανικά στην αποφυγή επαναμολύνσεων.

Η αποτελεσματικότητα της D- Μαννόζης έχει τεκμηριωθεί με κλινικές μελέτες, συγκρινόμενη μάλιστα με γνωστά αντιβιοτικά, τόσο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των ουρολοίμωξεων, όσο και στην πρόληψη υποτροπών με άριστα αποτελέσματα.

Επιπλέον, δεν δημιουργεί βακτηριακή ανθεκτικότητα όπως τα αντιβιοτικά.

Η συνιστώμενη από τις μελέτες ελάχιστη ημερήσια δόση στις περιπτώσεις ουρολοιμώξεων είναι τα 2g όση και η περιεκτικότητά της στο Mannovit.

H D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, που έχει ιδιαίτερη συμβολή στον μεταβολισμό

Το κράνμπερυ είναι πιο γνωστό για τον ρόλο του στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, ειδικά στις υποτροπιάζουσες. Το υψηλό επίπεδο των προανθοκυανιδίνων στο κράνμπερυ βοηθά στη μείωση της πρόσφυσης των βακτηριδίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος και κατά συνέπεια στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

Σε συνδυασμό με αντιμικροβιακούς παράγοντες, το Mannovit ενδείκνυται για τη θεραπεία της οξείας κυστίτιδας και άλλων ουρολοιμώξεων όπως και για την προστασία από τις επαναμολύνσεις.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα, αποτελεί δραστική προφύλαξη και μειώνει τη συχνότητα των υποτροπών.

To Mannovit μπορεί να συγχορηγηθεί με αντιβιοτικά. Είναι ασφαλές για χρήση κατά την κύηση, τον θηλασμό, σε παιδιά και διαβητικούς.

Είναι 100% ασφαλές και ενδείκνυται για μακροχρόνια λήψη και είναι συμβατό με ομοιοπαθητική αγωγή. Έχει ευχάριστη και δροσερή γεύση που βοηθά στη συμμόρφωση του ασθενούς.

Ναυσικά Στύλου, Φαρμακοποιός
www.mannovit.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.