fbpx

Φαρμακείο Εύης Αθανασιάδου - Αλεξανδρούπολη

Ο επαγγελματισμός, οι υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες, η εξειδίκευση και η συνεχής εξέλιξη, αποτελούν τα κλειδιά της επιτυχίας για το Φαρμακείο Αθανασιάδου Ευανθία & Σία Ε.Ε που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη, εδώ και 40 χρόνια, προσπερνώντας εμπόδια και οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας συνεχώς το κάτι παραπάνω στον ασθενή πελάτη!

Το Φαρμακείο Εύη Αθανασιάδου ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976 και λειτουργεί αδιάλειπτα έως και σήμερα επί της οδού 14ης Μαΐου 53.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, χαρακτηρίζεται ως κεντρικός και συγκεντρώνει γραφεία, εμπορικά καταστήματα, κατοικίες, καθώς και λίγα ιδιωτικά ιατρεία.

«Η σχέση του Φαρμακείου μας με τους ιατρούς της πόλης, κινείται αυστηρά στα πλαίσια και μόνο της δεοντολογίας και του αλληλοσεβασμού που επιβάλλει το λειτούργημα μας», δήλωσε η κα Αθανασιάδου.

Πολλά Επίπεδα, Πολλαπλές Υπηρεσίες

Πριν από 11 χρόνια το Φαρμακείο ανακαινίστηκε εξ’ ολοκλήρου και σήμερα αναπτύσσεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Το ισόγειο επίπεδο καλύπτει επιφάνεια 100 τ.μ., το κάτω επίπεδο 120 τ.μ. και το επάνω επίπεδο 62 τ.μ.

Στο ισόγειο βρίσκεται το φαρμακοπωλείο χωρισμένο σε τρεις νοητούς χώρους.

Στον πρώτο, μετά την είσοδο χώρο, ο επισκέπτης θα βρει μια μεγάλη ποικιλία καλλυντικών προϊόντων καταξιωμένων εταιρειών, σε έναν μοντέρνο χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, με σωστό φωτισμό, ελαφρύ άρωμα και διακριτική μουσική, που κάνει την παραμονή χαλαρή και ευχάριστη.

Όπως μας είπε η κα Αθανασιάδου «η συμβουλή της αισθητικού μας είναι καθοριστική, έτσι ώστε αφού ενημερωθεί η πελάτισσα σε βάθος για τις τεχνικές εφαρμογής θα επιλέξει τα καλλυντικά προϊόντα που θα καλύψουν τις δικές της ανάγκες.

Η αρχιτεκτονική του Φαρμακείου μας δεν επιτρέπει την παρουσία επιπλέον stands.

Η πρόσβαση στα προϊόντα είναι ελεύθερη με σκοπό να διευκολυνθούν οι αυθόρμητες πωλήσεις.

Η θέση εργασίας είναι αυτόνομη σε ότι αφορά στον τεχνικό και μηχανογραφικό εξοπλισμό, βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου και αποτελεί την πρώτη επαφή των εισερχόμενων.

Χρησιμοποιείται παράλληλα ως σημείο καλωσορίσματος και διευκόλυνσης της κατεύθυνσης του πελάτη».

Φαρμακείο Εύης Αθανασιάδου - Αλεξανδρούπολη

Το δεύτερο τμήμα αποτελεί μια χοάνη που οδηγεί τον επισκέπτη στον πάγκο του Φαρμακείου.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται τοποθετημένη ανά θεραπευτική κατηγορία, με εμφανή σήμανση, η κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής, τα προϊόντα αυτοθεραπείας και φυτοθεραπείας.

Στη δεξιά πλευρά της χοάνης έχουν αναπτυχθεί τα τμήματα προσωπικής υγιεινής, βρεφανάπτυξης και στοματικής υγιεινής.

Στο τρίτο τμήμα και μέσα σε μια ιδιαίτερης αισθητικής και λειτουργικότητας κυκλική περιστρεφόμενη συρταριέρα, βρίσκονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, σε επάρκεια, για την εκτέλεση των συνταγών αποκλειστικά από την φαρμακοποιό και τις δυο βοηθούς Φαρμακοποιού.

Ο πάγκος διαθέτει τρείς αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες θέσεις εργασίας για την γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Πίσω από την συρταριέρα βρίσκεται το μικρό εργαστήριο για τις καθημερινές παρασκευές και ο χώρος παραλαβής φαρμάκων, με τη δική του θέση εργασίας, έτσι ώστε να ενημερώνονται άμεσα τα μηχανογραφικά μας συστήματα.

Στο επάνω επίπεδο και σε επιφάνεια 20 τ.μ. φιλοξενείται το εργαστήριο για την παρασκευή ομοιοπαθητικών και φυτοθεραπευτικών φαρμάκων, εξοπλισμένο με ειδικά όργανα, σκεύη και μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών.

Εδώ επίσης, βρίσκεται το τμήμα παραλαβής παραφαρμακευτικών προϊόντων και η καταχώρηση τους στο μηχανογραφικό σύστημα.

Το χειρίζεται συνεργάτης με ξεχωριστή θέση εργασίας που τοποθετεί τα προϊόντα στα ράφια και τα πλεονάσματα στην αποθήκη, ανά ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε να τηρείται ο κανόνας fifo (first in-first out).

Δηλαδή ότι εισάγεται πρώτο να εξάγεται πρώτο.

Αυτό αποτελεί μια καλή πρακτική που συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της διακίνησης των προϊόντων, καθώς και στην αμφίδρομα επωφελή συνεργασία με τους προμηθευτές.

Πρόκειται για μια εργασία πολύ σημαντική για τη λειτουργία του Φαρμακείου, γιατί έτσι μόνο μπορεί η επιχείρηση να έχει στοιχεία (reports) για να ρυθμίζει τις αγορές της, καθώς και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα αποθέματα της.

Στο ίδιο επίπεδο είναι το γραφείο της Φαρμακοποιού με την επιστημονική της βιβλιοθήκη, όπου γίνεται και ο έλεγχος των συνταγών.

Στο κάτω επίπεδο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υπάρχει η έκθεση ανατομικών υποδημάτων και προϊόντων περιποίησης ποδιών.

Σε διακριτό μέρος στο επίπεδο αυτό φιλοξενείται η καμπίνα ομορφιάς, όπου η πελάτισσα μπορεί να δοκιμάσει δωρεάν την εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς από την αισθητικό.

Παράλληλα, λειτουργεί και ηλεκτρονικό κατάστημα για τους πελάτες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο αγορών, αλλά όπως μας ενημερώνει η Φαρμακοποιός «δίχως τις υπερβολές εκπτώσεων στα προϊόντα, που με μεγάλη απορία παρακολουθώ να παρέχονται σε ηλεκτρονικά καταστήματα συναδέλφων ανά την Ελλάδα, πρακτική η οποία θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε οικονομικά αδιέξοδα τις επιχειρήσεις και στον ευτελισμό των προϊόντων που διανέμουμε στον χώρο μας».

Ένα Φαρμακείο για Όλους

Όπως μας λέει η κα Αθανασιάδου «Το ηλικιακό γκρουπ (ομάδες) πελατών που εξυπηρετούμε είναι 40% άνω των 60 ετών, 40% 30-60 ετών και 20% κάτω των 30 ετών. Ένα μεγάλο μέρος της πελατείας μας είναι σταθερό.

Με τους πελάτες αυτούς έχουμε αναπτύξει μια ζωντανή προσωπική σχέση εμπιστοσύνης μέσα από την πάροδο των ετών. Είμαστε οι καθημερινοί τους σύμβουλοι σε θέματα υγείας και ομορφιάς.

Υπάρχουν όμως και πελάτες που καθημερινά αναζητούν ιδιαίτερα προϊόντα, μια και έχουμε καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν το φαρμακείο με την μεγάλη ποικιλία αξιόπιστων προϊόντων υγείας και ομορφιάς, ιδιαίτερων παρασκευασμάτων του εργαστηρίου μας, αλλά και ως ο επιστημονικός χώρος που θα λάβουν μια έγκυρη συμβουλή ή κατεύθυνση σε θέματα πρόληψης και υγείας που τους απασχολούν.

Οι πελάτες σήμερα είναι περισσότερο απαιτητικοί και ενημερωμένοι από ότι στο παρελθόν (πολλές φορές και λανθασμένα λόγω διαδικτύου).

Για να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα απαιτείται βαθιά γνώση του αντικειμένου μας και μεγάλη προσοχή στον τρόπο προσέγγισης και εξυπηρέτησης.

Το Φαρμακείο μας λειτουργεί πελατοκεντρικά και εξατομικευμένα από τα στελέχη μας, που έχουν λάβει την γνώση, μέσα από ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και τη διαχείριση του πελάτη».

Μια Πιστή Ομάδα με Κοινό Όραμα

Εκτός από την Φαρμακοποιό, υπάρχουν και δυο πτυχιούχοι βοηθοί Φαρμακοποιού πλήρους απασχόλησης, η κα Τραγιάννη Γεωργία, υπεύθυνη φαρμάκου με μεγάλη εμπειρία, που διεκπεραιώνει με επιτυχία το μεγάλο φορτίο του ελέγχου των συνταγών και της υποβολής τους, και η κα Τσιάνη Αναστασία, επίσης έμπειρο στέλεχος με εξαιρετική οργανωτική ικανότητα, υπεύθυνη του τμήματος Βιταμινών – Συμπληρωμάτων – Αυτοθεραπείας.

Η κα Ελίνα Καλμπαζίδου πτυχιούχος αισθητικός επίσης με πολλά χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο της, διευθύνει με ταλέντο το τμήμα καλλυντικών και προϊόντων αισθητικής φροντίδας, προσφέροντας συμβουλές ομορφιάς στους πελάτες, ενώ φροντίζει για τις παραγγελίες του τμήματος της, την οργάνωση προωθητικών ενεργειών, καθώς και το στήσιμο κάθε νέας θεματικής βιτρίνας.

Η κυρία Χριστίνα Καράμπελα, υπεύθυνη παραλαβών φαρμάκων και παραφαρμάκων, με όπλο της την σχολαστικότητα που απαιτεί η θέση, ενημερώνει μέσω του μηχανογραφικού μας συστήματος την αποθήκη, παρακολουθεί τις λήξεις των προϊόντων και τις επιστροφές τους.

Η κα Μαρία Κοσμίδου είναι υπεύθυνη του τμήματος ανατομικών υποδημάτων και του ηλεκτρονικού καταστήματος και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του, ενώ αντικαθιστάται προσωρινά από την κα Σοφία Πατσίδου.

Ο κ.Πάνος Δούκας (εξωτερικός συνεργάτης), είναι ο μηχανογράφος του φαρμακείου και αποτελεί και τον δημιουργό του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Όπως, χαρακτηριστικά μας λέει η κα Αθανασιάδου, που μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της: «Η συνεργασία είναι μακροχρόνια γιατί στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Όλοι έχουμε κοινό όραμα για το Φαρμακείο όμως η μακροχρόνια παρουσία του συνεργάτη αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, διότι ο πελάτης-ασθενής νιώθει ασφάλεια με τα προσφιλή του πρόσωπα που τα εμπιστεύεται και τα κάνει κοινωνούς των προβλημάτων του.

Στην ομάδα μας ποτέ δεν συμμετείχε συνεργάτης που προερχόταν από άλλο φαρμακείο της πόλης μας.

Η συνεχής εκπαίδευση της ομάδας είναι βασική προτεραιότητα του Φαρμακείου.

Γίνεται από εμένα, αλλά και από επιστημονικούς συνεργάτες των προμηθευτών μας εντός, αλλά και εκτός του χώρου μας.

Θεωρώντας ότι το πιο δυνατό σημείο για μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι η κοινωνία των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί, απ’ την αρχή εγώ και οι συνεργάτες μου ξέραμε πως έπρεπε να επενδύσουμε χρόνο, ενέργεια και τον καλύτερο μας εαυτό στη δημιουργία μιας δυνατής και δεμένης ομάδας.

Έτσι, εκτός από τις καθημερινές μας αρμοδιότητες, είναι καθιερωμένες και οι συναντήσεις εργασίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την εκτίμηση προηγούμενων ενεργειών αλλά και τον προγραμματισμό νέων.

Κάθε τμήμα παρουσιάζει τις ιδέες του και τους προβληματισμούς του, έτσι κάθε κίνηση εξωστρέφειας είναι προϊόν συλλογικής εργασίας και προσπάθειας.

Αυτές οι συναντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την οργανωμένη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και σαφώς τη διαπίστωσή τους, την κατανόηση των αρμοδιοτήτων ενός εκάστου, καθώς και την επιβράβευση των ορθών πρακτικών.

Μεγάλο κομμάτι του χρόνου των συνεργατών καλύπτουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν σε προϊόντα αλλά και σε εμπορικές τεχνικές».

Ο Φαρμακοποιός ως Σύμβουλος του Πελάτη

Φυσικά, η δυνατή ομάδα και η καλή συνεργασία είναι σημαντικές για τον τελικό δέκτη των υπηρεσιών του φαρμακείου, που είναι ο ασθενής-πελάτης. Και η λέξη κλειδί για την εξυπηρέτησή του είναι η εξωστρέφεια.

Όπως μας λέει η κα Αθανασιάδου «η λέξη εξωστρέφεια για το Φαρμακείο μας μεταφράζεται πολλαπλά.

Σημαίνει θεραπευτική προσέγγιση του πελάτη ακόμη και στην κατηγορία του καλλυντικού. Μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, ώστε ο πελάτης να ξέρει γιατί του προτείνουμε συγκεκριμένες θεραπείες ανεξαρτήτως μάρκας και τιμής.

Εξωστρέφεια σημαίνει «κάρτα πελάτη» με στοχευμένη ενημέρωση και παροχές.

Σημαίνει κατανόηση των αναγκών και κάλυψή τους, έτσι ώστε να γίνουμε εμείς ο σύμβουλός του και όχι άλλος ένας πωλητής.

Μότο της ομάδας είναι πως το καλό είναι ο εχθρός του καλύτερου, έτσι προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε στο επίπεδο της θεραπευτικής συμβουλευτικής και προσέγγισης».

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες, το Δυνατό Σημείο του Φαρμακείου

«Μετά από τόσα χρόνια μελέτης και παρασκευής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του φαρμακείου μας.

Η συνέπεια, η σχολαστικότητα, η μεθοδικότητα και τα πρωτόκολλα παρασκευής που ακολουθούμε μας έχουν κάνει γνωστούς στα ομοιοπαθητικά κέντρα και ιατρούς σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό που μας εμπιστεύονται γιατί νιώθουν ασφάλεια.

Ο Φαρμακοποιός "ποιεί φάρμακο", ιδιαιτέρως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, που είναι γαληνικά και δεν ανήκουν στα εμπορεύσιμα είδη.

Είμαι από τους ευτυχείς ανθρώπους που αγαπούν με πάθος το επάγγελμα-λειτούργημα τους και παίρνω χαρά και ικανοποίηση μέσα από την λειτουργία του εργαστηρίου.

Χρειάζεται όμως αφοσίωση, κόπο, χρόνο. Κανένα μαγικό ραβδάκι δεν θα μεταφέρει στον Φαρμακοποιό την γνώση και την εμπειρία για την ανάπτυξη ενός τέτοιου τμήματος.

Η εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και των συνεργατών του πρέπει να είναι διαρκής (δια βίου εκπαίδευση)», συμπληρώνει η Φαρμακοποιός και συνεχίζει «δεν θα μπορούσα να παραλείψω την ουσιαστική συνεισφορά των ατόμων της ομάδας στην ανάπτυξη του εργαστηρίου.

Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του, δίνοντας στους πελάτες μας μια διαφορετική πλευρά στον τομέα της ευεξίας και της θεραπείας.

Επιπλέον, είμαστε πολύ περήφανοι και για το τμήμα αυτοθεραπείας και φυτοθεραπείας του Φαρμακείου μας.

Τα προϊόντα έχουν επιλεγεί μετά από έρευνα, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ενασχόλησης της Φαρμακοποιού με τις εναλλακτικές θεραπείες.

Η πρόταση αυτοθεραπείας απαιτεί βαθιά γνώση που έχει αποκτηθεί μετά από μελέτη, επιστημονικά σεμινάρια και διημερίδες, ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας όπου κατατέθηκε ψυχή, χρόνος, κεφάλαια και άπειρες ώρες εργασίας στο εργαστήριο, σε μια εποχή που η φυτοθεραπεία, η ομοιοπαθητική και οι εναλλακτικές θεραπείες φάνταζαν στο μυαλό μεγάλης μερίδας συναδέλφων Φαρμακοποιών κατ’ ελάχιστο περίεργα, αν όχι καταδικαστέα, η τουλάχιστον αντιεπιστημονικά!

Οι γνώσεις και οι τεχνικές μεταλαμπαδευτήκαν με συνεχείς εκπαιδεύσεις στις δυο βοηθούς Φαρμακοποιού που διαχειρίζονται το τμήμα μαζί με την υπεύθυνη Φαρμακοποιό», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Αθανασιάδου.

Φαρμακείο Εύης Αθανασιάδου - Αλεξανδρούπολη

Ατενίζοντας το Μέλλον

Πώς όμως βλέπει το μέλλον, ένα καταξιωμένο Φαρμακείο με εδραιωμένη πελατεία και πολυετή παρουσία;

Ζητήσαμε από την κα Αθανασιάδου, να μοιραστεί μαζί μας την οπτική της: «Με τις νέες εξελίξεις στο περιβάλλον του Φαρμακείου, θεωρώ πως στόχος θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η ανάπτυξη της επιστημονικότητας μας.

Η ανάδειξη της μπορεί να προέλθει μέσα από τη δημιουργία σκευασμάτων, την έρευνα και προώθηση νέων φαρμακευτικών προϊόντων, και τη σωστή συμβουλή.

Ουσιαστικά τίποτα νέο, τίποτα καινούριο, αλλά απλά οι βασικές αρχές!

Όμως, ο μεγάλος όγκος της πληροφορίας και των υποχρεώσεων δεν επιτρέπουν στο Φαρμακοποιό να αναδείξει την επιστημονικότητα του κλάδου του.

Έτσι, σήμερα περισσότερο από ποτέ η οικονομική και εμπορική διαχείριση του Φαρμακείου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή αρμοδιότητα.

Όπως κάθε τμήμα του Φαρμακείου μας, έτσι και αυτό διαχειρίζεται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Σε αυτό το σημείο ιδιαίτερη σημασία δίδεται στη σωστή ενημέρωση του μηχανογραφικού μας συστήματος που βοηθά στην συλλογή στοιχείων, έτσι ώστε να γίνεται ουσιαστική η εκτίμηση της πορείας της επιχείρησης, έχοντας πάντα για βοηθό την ομάδα συνεργατών της kontakosmc®».

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.