fbpx

Οι Διαφημιστικές Καμπάνιες των Εταιρειών

Μια έντονη διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση ασφαλώς αυξάνει τη ζήτηση του προϊόντος.

Αποτελεί όμως και ένα ατού, μια ευκαιρία για το φαρμακείο να ενδυναμώσει το αποτέλεσμα στις πωλήσεις του και να αναδείξει τον επαγγελματισμό του, δημιουργώντας παράλληλα μια δική του επικοινωνία για το συγκεκριμένο διαφημιζόμενο προϊόν.

Για μια ακόμη φορά εδώ η ομάδα του φαρμακείου παίζει έναν ρόλο «κλειδί».

Οι καμπάνιες αυτές είτε αφορούν προϊόντα O.T.C., είτε καλλυντικά και άλλα παραφάρμακα, δίνουν την ευκαιρία στην ομάδα να μιλήσει στον πελάτη για παθολογίες, για ανάγκες ομορφιάς και όχι μόνο…

Τόσες λοιπόν ευκαιρίες για να αναδείξετε τον ρόλο σας στο να ακούσετε τον πελάτη, να τον συμβουλέψετε και να τον καθοδηγήσετε σε θέματα υγείας και ομορφιάς!

Η πληροφόρηση λοιπόν για το βραχυπρόθεσμο διαφημιστικό πλάνο των εταιρειών, επιτρέπει την οργάνωση ενός συνεργικού και πολύ σημαντικού άξονα επικοινωνίας, που είναι ο χώρος του φαρμακείου μαζί με την ενεργό συμμετοχή των ατόμων, που εξυπηρετούν τον πελάτη.

Αυτή η πληροφόρηση είναι αρμοδιότητα των ομάδων πωλήσεων των εταιρειών και θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται και από την κατάλληλη κινητοποίηση του φαρμακοποιού, με στόχο να μπορέσει να οργανώσει κατάλληλες συνεργικές προωθητικές ενέργειες και υλικά κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας.

Ένα περιοδικό υγείας αν προσφέρεται στον πελάτη, με αναφορά στο διαφημιζόμενο προϊόν και στην πάθηση, ένα ενημερωτικό έντυπο του προϊόντος, μια περιοδική εμφάνιση της ίδιας διαφήμισης σε μια οθόνη μηνυμάτων πίσω από τον πάγκο εξυπηρέτησης, κάνουν θαύματα μαζί με τη δική σας προσωπική συμβουλή.

Οι Διαφημιστικές Καμπάνιες των Εταιρειών

Καθοδηγείστε λοιπόν την ομάδα σας να συμμετέχει!

Αλλά και στις ειδικές παγκόσμιες ημέρες διαφόρων παθήσεων όπως ο διαβήτης, η υπέρταση κ.α, είναι ευκαιρία να δημιουργείσετε ένα δικό σας μήνυμα στη βιτρίνα του φαρμακείου σας.

Τι το πιο δημιουργικό!

Την παγκόσμια ημέρα π.χ. κατά του καπνίσματος, τοποθετήστε σε ένα τραπεζάκι προβολής τα υποκατάστατα νικοτίνης, σε συνδυασμό με συμπληρώματα διατροφής για το στρες και διαιτητικά προϊόντα για την αποφυγή πρόσληψης βάρους, μαζί με ενημερωτικά έντυπα για πληροφόρηση των καπνιστών όχι μόνο για τους κινδύνους από το κάπνισμα, αλλά και ότι πλέον υπάρχουν λύσεις που βοηθάνε αυτόν που θέλει να το κόψει.

Η συνεργική διαχείριση των διαφημιστικών ενεργειών των εταιρειών από μέρους του φαρμακείου πρέπει να γίνει θεσμός για την ομάδα.

Κάθε μήνα, ο φαρμακοποιός - επιχειρηματίας πρέπει να δίνει τις κατευθύνσεις για 2-3 στρατηγικά προϊόντα που θα διαφημιστούν και επιθυμεί τη συνέργεια της ομάδας, αλλά και παράλληλα να φροντίζει να εμπλουτίζει και να ελέγχει τις γνώσεις του αρμόδιου υπαλλήλου επάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, έτσι ώστε η επικοινωνία με τον πελάτη να είναι η κατάλληλη.

Ένα άλλο αξιόλογο σημείο προσοχής εδώ, για να αποφύγουμε ανταγωνιστικές κινήσεις λόγω της πληθώρας των προϊόντων που διαφημίζονται, είναι να δημιουργήσουμε ένα πλάνο προβολών μηνιαίο ή ανά 3 ή 4 εβδομάδες, λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τη συμφέρουσα εμπορική συνεργασία με την εταιρεία προμηθευτή.

Ιωάννης - Ευάγγελος Χαραμής
Χαραμή ΑΕ
www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων