fbpx

H ELPEN Δίπλα στους Ασθενείς και την Κοινωνία

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ευελπιστώντας στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα ενάντια στην COVID-19, η ELPEN συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον Έλληνα ασθενή και στην ελληνική κοινωνία για όσο ακόμα χρειαστεί.

H ELPEN Δίπλα στους Ασθενείς και την Κοινωνία.

Η ELPEN υποστήριξε εξαρχής τον εφοδιασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς υγείας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, τοπικές κοινωνίες, δομές στα σύνορα και τα νησιά, καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί σε 52 αιτήματα στήριξης.

Έχει προσφέρει 200 χιλιάδες μάσκες προστασίας, κλίνες και πολυμηχανήματα για μονάδες εντατικής θεραπείες (ΜΕΘ), μόνιτορ καρδιογράφου, αναπνευστήρες, συσκευές ιατρικού εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, φάρμακα, αντισηπτικά και λοιπά είδη ατομικής προστασίας (γάντια, στολές).

Τα αιτήματα έχουν καλύψει ανάγκες στις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου.

Με βαθιά πίστη στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, η ELPEN ενίσχυσε τη δύσκολη προσπάθεια της ερευνητικής κοινότητας ενάντια στον κορωνοϊό.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σταθερή και διαχρονική προσήλωσή της στην αξία της έρευνας, χρηματοδότησε τη διεξαγωγή της ελληνικής κλινικής έρευνας GRECCO-19.

Η συγκεκριμένη μελέτη διερευνά τη δραστική ουσία κολχικίνη ως μια ενδεχόμενη απάντηση στην αντιμετώπιση της COVID-19.

Συγκεκριμένα, διερευνά αν το φάρμακο κολχικίνη είναι δυνατόν να τροποποιήσει την ανταπόκριση της αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού στον ιό SARS-CoV-2.

Μια τέτοια δυνατότητα θα μπορούσε ίσως να συμβάλλει στον περιορισμό ή ακόμα και την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών της νόσου.

Η διεξαγωγή της γίνεται σε 24 ερευνητικά σημεία στην Ελλάδα και συμμετέχουν 180 ασθενείς.

Η συγκεκριμένη ερευνητική δράση αποτελεί μια ελληνική πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων καταξιωμένων επιστημόνων.

Στην ερευνητική ομάδα της μελέτης GRECCO-19 συμμετέχουν Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Λοιμωξιολόγοι, Πνευμονολόγοι, Καρδιολόγοι) από νοσοκομειακά κέντρα αναφοράς, πανεπιστημιακές κλινικές και μεγάλα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα.

Η ELPEN συμμετείχε στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για τη δωρεάν παρασκευή αντισηπτικών σκευασμάτων.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την παραγωγή 5.500 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στο υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των ελλείψεων που καταγράφονται στις δομές υγείας.

Η ELPEN, μαζί με όλες τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συνέβαλε -στο μέτρο που της αναλογεί- στο να διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς στη χώρα μας.

Έχοντας προχωρήσει στον έγκαιρο εφοδιασμό της με πρώτες ύλες και ο, τι άλλο χρειάζεται έχει εξασφαλίσει την παραγωγή για τους επόμενους μήνες, ώστε κανένας ασθενής να μη στερηθεί τα απαραίτητα φάρμακά του

Η ELPEN συνεχίζει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα που λαμβάνει, λόγω των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Παράλληλα, σχεδιάζει την ανάληψη ακόμα περισσότερων στοχευμένων δράσεων κοινωνικής προσφοράς με διευρυμένο πανελλαδικό χαρακτήρα.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων