fbpx

COVID-19, Αλλεργίες και Ιώσεις: Ένα Εναλλακτικό Μέτρο Προστασίας Τώρα στα Φαρμακεία

Γνωρίζουμε πως η μύτη είναι μία είσοδος του οργανισμού για αλλεργιογόνα, μικρόβια και ιούς;

Ας δούμε πώς μπορούμε να προστατευτούμε.

Ένα θετικό που θα μας μείνει ως συνήθεια μετά την πανδημία του κορωνοϊού είναι πως θα τηρούμε όλοι περισσότερο τους βασικούς κανόνες υγιεινής:

Πλένουμε συχνά τα χέρια και δεν θα αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας.

Αλλά, ακόμη και αν δεν αγγίζουμε τη μύτη, αυτή παραμένει ένα «εκτεθειμένο» σημείο που μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις και αλλεργίες.

COVID-19, αλλεργίες και ιώσεις: Ένα εναλλακτικό μέτρο προστασίας τώρα στα φαρμακεία.

Πώς επηρεάζει ο αέρας που αναπνέουμε την υγεία;

Ο αέρας που αναπνέουμε, εισέρχεται σε όλο μας το σώμα και μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην υγεία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η εισπνοή γύρης, σκόνης, ατμοσφαιρικών ρύπων, βακτηρίων και αλλεργιογόνων, ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και είναι αυτή η εξασθένιση είναι η αιτία που συχνά αρρωσταίνουμε, καθώς γινόμαστε ευάλωτοι σε ιούς, βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς της ατμόσφαιρας.

Είναι όμως και θέμα κοινής λογικής:

Όσο περισσότερο φιλτραρισμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε (απαλλαγμένος από τα βλαβερά μικρό-σωματίδια τα οποία δεν φαίνονται καν με γυμνό μάτι), τόσο πιο ισχυρό θα είναι το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό μας σύστημα και τόσο καλύτερη θα είναι και η κατάσταση της υγείας μας.

COVID-19, αλλεργίες και ιώσεις: Ένα εναλλακτικό μέτρο προστασίας τώρα στα φαρμακεία.

Μύτη και Ιώσεις

Αποδεικνύεται μάλιστα επιστημονικά σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, πως η μακροπρόθεσμη έκθεση στην περιβαλλοντική μόλυνση σχετίζεται με τη λοίμωξη COVID-19 και τους αυξημένους θανάτους.

Δεύτερη μελέτη, από την Ιταλία αυτή τη φορά, δείχνει ξεκάθαρα τον συσχετισμό ανάμεσα στη λοίμωξη COVID-19 με την εισπνοή μικροσωματιδίων από τον αέρα.

Και, φυσικά, παρότι ο νέος κορωνοϊός είναι σήμερα ο μεγαλύτερος υγειονομικός κίνδυνος -τουλάχιστον για κάποιους ανθρώπους, πολλά βακτήρια και ιοί βρίσκουν τρόπο να μπουν στον οργανισμό μας μέσα από τη μύτη, προκαλώντας λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά συμπτώματα.

COVID-19, αλλεργίες και ιώσεις: Ένα εναλλακτικό μέτρο προστασίας τώρα στα φαρμακεία.

Μύτη και Αλλεργίες

Ο σύνδεσμος ανάμεσα στη μύτη μας και τα συμπτώματα αλλεργίας είναι γνωστός.

Τα αλλεργιογόνα που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα «εισβάλλουν» στο βλεννογόνο της μύτης, εισέρχονται έτσι στον οργανισμό, προκαλώντας τα γνωστά συμπτώματα: φτέρνισμα, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή.

Ένα πολύ ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος ρινικό φίλτρο αέρα, αποτελεσματική ασπίδα προστασίας της μύτης.

Η τεχνολογία όμως μας δίνει τη λύση! Η χρήση ενός μικρού, εύχρηστου και καθόλου ενοχλητικού ρινικού φίλτρου στη μύτη, μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ αποτελεσματική ασπίδα από μικροσωματίδια που μεταφέρουν τον κορωνοϊό, διάφορους άλλους ιούς, βακτήρια και αλλεργιογόνα του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος ρινικό φίλτρο αέρα του οποίου η διαπερατότητα έχει μελετηθεί και μετρηθεί εκτενώς και η προστατευτική του δράση είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη.

Τι είναι το ρινικό φίλτρο SINUSET® και πώς προστατεύει από ιούς και αλλεργιογόνα;

Το ρινικό φίλτρο αέρα SINUSET® είναι ένα μικρό, πρακτικό, ελαφρύ, καθημερινής χρήσης ιατροτεχνολογικο προϊόν που τοποθετείται με μια απλή κίνηση στα ρουθούνια.

Χάρη στον ειδικό του σχεδιασμό, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε.

Έτσι, έχουμε μια ουσιαστική ασπίδα άμυνας στις ιώσεις και τις αλλεργίες.

Το ρινικό φίλτρο αέρα SINUSET® είναι ένα μικρό, πρακτικό, ελαφρύ, καθημερινής χρήσης ιατροτεχνολογικο προϊόν που τοποθετείται με μια απλή κίνηση στα ρουθούνια.

4 πρακτικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ρινικό φίλτρο SINUSET®

Προστατεύει το ρινικό φίλτρο SINUSET® από νάνο-σωματίδια όπως αυτά των ιών;

Τα νάνο-σωματίδια των ιών έχουν συνήθως μέγεθος από 20-500nm γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα μικρά.

Συνήθως προσκολλώνται πάνω σε άλλα μικροσωματίδια μεγαλύτερου μεγέθους (π.χ. πάνω σε σταγονίδια αναπνοής, είτε σε σωματίδια γύρης και σκόνης) και αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ή επικάθονται σε σταθερές επιφάνειες.

Στην περίπτωση που ένας ιός βρίσκεται πάνω σε μικρό-σωματίδια μεγέθους έστω και 2.5μm (μέγεθος σωματιδίων οργανικών ενώσεων και μετάλλων) ή >5.0μm (μέγεθος σωματιδίων καπνού, γύρης, σκόνης), οι πιθανότητες να εμποδιστεί η είσοδος του από τη μύτη, εξαιτίας του ρινικού φίλτρου αέρα είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς αγγίζουν το 80% βάσει των μετρήσεων διαπερατότητας του φίλτρου.

Δυσκολεύει στην αναπνοή;

Το αντίθετο. Το ρινικό φίλτρο SINUSET® είναι τόσο εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να εφαρμόζει άριστα στα ρουθούνια του χρήστη, ενώ τα δύο του φίλτρα είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένα υλικά υψηλής τεχνολογίας.

Το ρινικό φίλτρο είναι τόσο ελαφρύ και εύχρηστο που όχι μόνο δεν εμποδίζει την αναπνοή, αλλά ούτε που νιώθει κανείς ότι το φορά.

Καθώς δε ο αέρας που εισπνέουμε μέσω του ρινικού φίλτρου είναι καθαρός και απαλλαγμένος από αλλεργιογόνα και παθογόνους μικροοργανισμούς, ο χρήστης νιώθει μεγαλύτερη ευεξία και άνεση στην ομιλία.

Επιπλέον, το ρινικό φίλτρο συστήνεται και για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα ή με χρόνιες αλλεργίες (αλλεργική ρινίτιδα).

Σε ποιους συστήνεται η χρήση του;

Σε όλους, μικρούς και μεγάλους, αφού κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη, προκειμένου να επιλέξει ο χρήστης αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα δικά του ρουθούνια.

Επιπλέον, το ρινικό φίλτρο συστήνεται και για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα ή με χρόνιες αλλεργίες (αλλεργική ρινίτιδα).

Όλοι όσοι έχουν ανάγκη από εισπνοή καθαρού αέρα μπορούν να ωφεληθούν από την χρήση του ρινικού φίλτρου SINUSET®, καθώς το προϊόν παρέχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εφόσον φιλτράρει και συγκρατεί, βάσει μετρήσεων διαπερατότητας, μικρο-σωματίδια μεγέθους 2,5μm σε ποσοστό 80% και μεγέθους 5μm σε ποσοστό 90%.

Πόσο διαρκεί κάθε φίλτρο;

Η διάρκειά του είναι για 8 ώρες. Είναι φίλτρο μιας χρήσης κι ενώ στιγμιαία μπορεί να βγεί και να ξαναφορεθεί, ωστόσο μετά το πέρας του 8ώρου χρειάζεται αλλαγή δεδομένου ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόσο επιβαρυμένη είναι με ρύπους, αλλεργιογόνα ή μικροβιακό φορτίο η ατμόσφαιρα στην οποία κινούμαστε και πόσο φορτίο έχει συγκρατήσει το φίλτρο.

Το ρινικό φίλτρο SINUSET® είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν κοινοποιημένο στον ΕΟΦ και διατίθεται στα φαρμακεία.

Το ρινικό φίλτρο SINUSET® είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν κοινοποιημένο στον ΕΟΦ και διατίθεται στα φαρμακεία.

Δείτε στο video πώς χρησιμοποιείται το ρινικό φίλτρο.

Από την επιστημονική ομάδα της
BREATH PURITY
Τηλ: 210 723 6534

Για παραγγελίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στη
UNILOG S.A
Τηλ
: 211 105 7057
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sinuset.com

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.