fbpx

Η Κάνναβη Σύντομα στα Φαρμακεία στη Γερμανία

Την άνοιξη του 2017, η κάνναβη θα διατίθεται από τα γερμανικά Φαρμακεία.

Γερμανοί βουλευτές δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σήμερα, σχετικά με τροποποίηση του νόμου για τα ναρκωτικά, με στόχο την έγκριση της φαρμακευτικής κάνναβης.

Αυτή η πρόταση νόμου έχει μεγάλη πιθανότητα να ψηφιστεί, δεδομένου ότι προέρχεται από τον υπουργό υγείας Hermann Grohe, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία, η οποία δεν έχει ακόμη φυτείες υπό έλεγχο, θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό της με την εισαγωγή φαρμακευτικών φυτών κάνναβης.

Τα μέτρα αυτά θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών που θα μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο τους μόνο με αυτή την ουσία.

Ένας από αυτούς έχει κερδίσει μάλιστα μια δίκη, τον Απρίλιο '16 και έλαβε την άδεια να καλλιεργεί ο ίδιος την κάνναβη.

"Ο στόχος μας είναι ότι οι σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θέλουμε για αυτούς τους ασθενείς, για τους οποίους δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική θεραπεία, η φαρμακευτική κάνναβη να μπορεί να καλύπτεται από την ασφάλιση υγείας του ταμείου τους", εξηγεί ο Hermann Grohe, διευκρινίζοντας ότι αυτή η χρήση της κάνναβης θα πρέπει να συνοδεύεται από επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν καλύτερα τα ιατρικά της οφέλη.

"Η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη ουσία και δεν υπάρχει πρόθεση να νομιμοποιηθεί η ψυχαγωγική της χρήση», δήλωσε ο υπουργός.

Μέχρι στιγμής, οι άδειες θεραπείας με φαρμακευτική κάνναβη εκδόθηκαν με το σταγονόμετρο και σε πειραματική βάση από μια συγκεκριμένη ομοσπονδιακή αρχή και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Αυτοί οι ασθενείς που έχουν πάρει αυτή την άδεια θα μπορούσαν να προμηθευτούν κάνναβη από τον φαρμακοποιό τους για μια τιμή που κυμαίνεται από 15 μέχρι 18 ευρώ ανά γραμμάριο, με ανώτατο όριο τα πέντε γραμμάρια.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων