fbpx

5 Λόγοι Αποτυχίας του Φαρμακείου

7 στους 10 επιχειρηματίες που ξεκινούν νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν στους πρώτους 18 μήνες!

Αν καταλάβετε γιατί το 70% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει, ίσως μπορέσετε να αποτρέψετε την πιθανότητα να γίνει το φαρμακείο σας μέρος αυτού του ποσοστού.

Ακολουθούν πέντε παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν σε αποτυχία του φαρμακείου σας:

5 Λόγοι Αποτυχίας του Φαρμακείου

1. Αποτυχημένος Ηγέτης

Κάποιοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δε δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του επιχειρείν.

Να θυμάστε ότι το φαρμακείο σας βασίζεται σε εσάς για να πετύχει.

Αν λοιπόν δεν έχετε την ικανότητα να συναναστρέφεστε με άλλους και να κινητοποιείτε το προσωπικό σας θα χρειαστεί να καλλιεργήσετε τις σχετικές δεξιότητες.

Δείτε σε ποιους τομείς υστερείτε και προσλάβετε έναν ταλαντούχο manager.

2. Όταν Αγνοείτε τη Φωνή του Πελάτη

Οι ασθενείς πελάτες κρατάνε το κλειδί της επιτυχίας σας, για αυτό και θα πρέπει να ακούτε τη γνώμη τους και να υπολογίζετε τις ανάγκες τους.

Καμιά φορά μπορεί να οραματιστείτε μια νέα επιχειρηματική ιδέα και από υπερβολικό ζήλο να σταματήσετε να ακούτε το προσωπικό και τους πελάτες σας.

Το marketing όμως, πρέπει να είναι συζήτηση και διάλογος και όχι μονόλογος.

3. Έλλειψη Διαφοροποίησης στην Τοπική Αγορά

Μπορείτε να πείτε με μια πρόταση ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του φαρμακείου σας από τον ανταγωνισμό;

Αν όχι είναι σημαντικό να ανακαλύψετε γιατί το φαρμακείο σας είναι ιδιαίτερο και να αποκτήσετε αξία.

Είτε παρέχετε μια υπηρεσία που οι άλλοι δεν έχουν, είτε απευθύνεστε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ασθενών, βεβαιωθείτε ότι η τοπική αγορά ξέρει γιατί είστε διαφορετικοί και καλύτεροι από τους άλλους.

4. Αποτυχία να Φανεί η Αξία σας

Ξέρετε πώς να προωθήσετε την αξία του φαρμακείου σας στο κοινό σας;

Πολλοί φαρμακοποιοί εργάζονται σκληρά για να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό, αλλά αποτυγχάνουν να περάσουν το μήνυμα στους καταναλωτές.

Ακούτε τους ασθενείς-πελάτες σας και προσπαθήστε να μιλήσετε τη γλώσσα τους.

5. Ανικανότητα να Έχετε Αξιόπιστο Εισόδημα

Στο τέλος της ημέρας το φαρμακείο σας πρέπει να σας αποφέρει κέρδη.

Τα μικρά φαρμακεία χρειάζεται να δράσουν γρήγορα και να εξοικονομούν μετρητά για να μπορούν να βρουν τη θέση τους στην πίτα της τοπικής αγοράς.

Μην φοβάστε να κάνετε λάθη και να τα ξεπερνάτε άμεσα.

Η ανικανότητά σας να μετατρέψετε ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό πλάνο σε εισόδημα είναι η συνταγή για την καταστροφή του μικρού φαρμακείου.

www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων