fbpx

Τα Πρώτα Δεδομένα της Μελέτης ACTT-2 για την Αντιμετώπιση Νοσηλευόμενων Ασθενών με COVID-19

Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη μειώνει τον χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19 στη χορηγούμενη από το NIAID, μελέτη ACTT-2.

Η εταιρεία Φαρμασέρβ Lilly και η εταιρεία Incyte ανακοινώνουν τα πρώτα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη Adaptive Covid-19 Treatment Trial (ACTT-2), που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑID) των ΗΠΑ.

Τα Πρώτα Δεδομένα της Μελέτης ACTT-2 για την Αντιμετώπιση Νοσηλευόμενων Ασθενών με COVID-19.

H μελέτη ACTT-2 περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 ασθενείς και ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με σκοπό την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του συνδυασμού μπαρισιτινίμπης σε δόση 4mg και της ρεμντεσιβίρης σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη, σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο που ήταν η μείωση του χρόνου μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη.

Οι ερευνητές της μελέτης κατέγραψαν μείωση κατά περίπου μία ημέρα στον διάμεσο χρόνο ανάρρωσης για τον συνολικό πληθυσμό των ασθενών που έλαβε τη συνδυασμένη θεραπεία έναντι εκείνου που έλαβε τη μονοθεραπεία.

Το εύρημα αυτό ήταν στατιστικά σημαντικό. Ως ανάρρωση οριζόταν η κατάσταση στην οποία ο συμμετέχων ήταν αρκετά καλά ώστε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο, δηλαδή σήμαινε ότι δεν χρειαζόταν πλέον χορήγηση οξυγόνου, ή συνεχιζόμενη ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο ή ότι δεν νοσηλευόταν πια την 29η ημέρα.

Επιπροσθέτως, επιτεύχθηκε και δευτερεύον καταληκτικό σημείο που συνέκρινε τις εκβάσεις των ασθενών κατά την 15η ημέρα της νοσηλείας σύμφωνα με κλίμακα 8 σημείων βαρύτητας από την ανάρρωση μέχρι τον θάνατο.

Ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων επέβλεπε αυτή τη διπλή, τυφλή, τυχαιοποιημένης κατανομής μελέτη για τον έλεγχο της ασφάλειας.

Πρόσθετες αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατανόηση άλλων δεδομένων σχετικών με τις κλινικές εκβάσεις, περιλαμβανομένης της θνησιμότητας.

Το NIAID αναμένεται να δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες της μελέτης σε επιστημονικό περιοδικό.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης ACTT-2 αποτελούν ακόμα ένα βήμα στην βελτίωση της φροντίδας των ασθενών αυτών» δήλωσε ο Andre Kalil, Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα και κύριος ερευνητής των μελετών ACTT.

«Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον δυνητικό ρόλο της μπαρισιτινίμπης στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου COVID-19».

Με βάση τα δεδομένα της μελέτης ACTT-2, η Lilly προγραμματίζει να συζητήσει το ενδεχόμενο για επείγουσα έγκριση από τον FDA και να διερευνήσει αντίστοιχες εγκρίσεις από άλλους ρυθμιστικούς φορείς για τη θεραπευτική αντιμετώπιση με μπαρισιτινίμπη νοσοκομειακών ασθενών με COVID-19.

«Ως εταιρεία έχουμε προχωρήσει πολύ γρήγορα στην ανάπτυξη και αξιολόγηση φαρμάκων για την πρόληψη και θεραπεία ασθενών με COVID-19», ανέφερε ο Daniel Skovronsky MD. Ph.D ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Lilly.

«Αυτά τα αποτελέσματα μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον πιθανό ρόλο της μπαρισιτινίμπης στους νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19 και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την έρευνα παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες μας για την καταπολέμηση της νόσου COVID- 19».

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων