fbpx

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου Στήνουν Δίχτυ Προστασίας για τους Κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων Απέναντι στην COVID-19

Με σκληρή, συστηματική προσπάθεια, με ψυχή και πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον συνάνθρωπο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τις ανάγκες του, κύριο γνώρισμα του Έλληνα Φαρμακοποιού, οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» εδώ και λίγο καιρό υλοποιούν στην καρδιά του Αιγαίου μια εκστρατεία υγειονομικής θωράκισης των κατοίκων μικρών και δύσκολων στην πρόσβασή νησιών απέναντι σ’ ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας COVID-19 με προτεραιότητα βέβαια να κυλήσει σε πρώτη φάση ομαλά χωρίς προβλήματα λόγω κορωνοϊού η τουριστική περίοδος 2020.

Με την ευγενική χρηματική χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, John S. Latsis Public Benefit Foundation και έχοντας τη στήριξη κρατικών φορέων και δομών καθώς και του Πειραϊκού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΠΕΙΦΑΣΥΝ), της ACS Courier – Ταχυδρομικές υπηρεσίες, που μεταφέρει τη βοήθεια στα νησιά δωρεάν, της εταιρείας Apivita, της εταιρείας Δεσμός για τη δωρεά χειρουργικών μασκών, οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» εδώ και καιρό μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν ένα δίκτυ προστασίας για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων δηλαδή τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια.

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου Στήνουν Δίχτυ Προστασίας για τους Κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων Απέναντι στην COVID-19

Με αφετηρία τη Νάξο, όπου υπάγονται οι Μικρές Κυκλάδες, και με τη στήριξη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά (ΥΠΕ), του Νοσοκομείου Νάξου καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» άπλωσαν αυτό το δίκτυ προστασίας σε πρώτη φάση μέσα από την παροχή φαρμάκων και απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού (καρδιογράφο, φυγόκεντρο, Φιάλες υγρού οξυγόνου, πιεσόμετρα, οξύμετρα, θερμόμετρα υπερύθρων).

Και δεν θα μείνουν μόνο σε αυτό...

Στον σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται και το κομμάτι της ενημέρωσης των κατοίκων αυτών των περιοχών στη λογική να μπορούν να διαχειριστούν κάποια επείγοντα ζητήματα υγείας μέσα από τη γνώση των απαραίτητων στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο πλαίσιο αυτό οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» με τη συνεργασία διασωστικών ομάδων προγραμματίζουν μέσα στον Οκτώβριο, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, να προχωρήσουν στην οργάνωση σεμιναρίων ανάνηψης και πρώτων βοηθειών.

Οι φιλοδοξίες τους όμως δεν σταματούν εδώ!

Αυτό το δίχτυ προστασίας απλώνεται διαρκώς. Ήδη έχει σταλεί ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα στους Λειψούς και το Αγαθονήσι ενώ σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου θα ακολουθήσουν οι Αρκιοί, οι Φούρνοι και η Κάσος.

Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» είναι έτοιμοι να παράσχουν εθελοντικό έργο, όπου τους ζητηθεί.

Οι πιο πρόσφατες αποστολές τους στην Αίγινα, το Αγκίστρι, την Ύδρα και τα Κύθηρα ήρθαν μετά το κάλεσμα που τους απηύθυνε η Περιφέρεια Αττικής.

Η πρόεδρος των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» κ. Δώρα Μανωλάκου δηλώνει ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση που είχαν από τους κατοίκους των νησιών οι αποστολές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

 

Η χαρά που είδαμε στα πρόσωπα των ανθρώπων που παρέλαβαν τη βοήθειά μας, μάς δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε πάντα εκεί κοντά τους, προσφέροντας εθελοντικά ό,τι μπορούμε περισσότερο για την προστασία του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού, της υγείας.

Σκοπός μας είναι να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την αγκαλιά μας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ελλάδας.

Θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον σεβασμό για τον φαρμακοποιό ως επιστήμονα, λειτουργό υγείας και γι’ αυτό ζητάμε αυτή η προσπάθειά μας να αγκαλιαστεί από όλους τους Φαρμακοποιούς της χώρας.

Αυτό το δίχτυ προστασίας που στήνουμε δεν είναι προσωρινό, λόγω της COVID-19. Θέλουμε να έχει και θα έχει συνέχεια.

Το μήνυμά μας προς τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων είναι ότι οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» δεν υλοποιούν απλά μία εκστρατεία αλλά υιοθετούν τα νησιά τους και ότι θα βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα τους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουν τα απαραίτητα φάρμακα και έναν στοιχειώδη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αυτή είναι η λογική στην οποία κινούμαστε.

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.