fbpx

Διαχείριση και Βιωσιμότητα του Φαρμακείου

Σήμερα, περίπου το 80% του τζίρου του φαρμακείου κατά μέσο όρο απορρέει από τα αποζημιούμενα φάρμακα και σχηματικά, ο βασικός «Πελάτης» του είναι ο ΕΟΠΥY.

Ο ΕΟΠΥΥ θέλει να μειώσει τις δαπάνες υγείας, και ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί αποτελεί η μείωση των τιμών αλλά και του κόστους διανομής των φαρμάκων σε όλο το κύκλωμα διανομής (παραγωγή + χονδρεμπόριο + φαρμακείο).

Διαχείριση και Βιωσιμότητα του Φαρμακείου.

Αυτή η τάση θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε συρρίκνωση του χονδρεμπορίου και θα προκαλέσει και μια μείωση του αριθμού των σημείων πώλησης.

Αν ήδη άρχισαν να κλείνουν φαρμακαποθήκες και φαρμακεία, τα επόμενα έτη αυτό θα ενταθεί.

Σήμερα, το μεγάλο προνόμιο των φαρμακείων είναι η διασπορά τους σε όλη την επικράτεια.

Στο μέλλον, τα φαρμακεία θα εξειδικεύονται όλο και περισσότερο και θα χωρίζονται σε «ευκρινείς τυπολογίες».

Σήμερα, τα φαρμακεία βρίσκονται σε μια εύθραυστη οικονομική κατάσταση καθώς η πλειοψηφία των κερδών τους βασίζεται στο ποσοστό κέρδους από τη διανομή.

Ιδιαίτερα στο φάρμακο, τα κέρδη τους εξαρτώνται από τις τιμές και το ποσοστό περιθωρίου κέρδους που καθορίζονται από τις αρχές.

Λόγω των οικονομικών μέτρων, τα περιθώρια κέρδους σε αξίες επηρεάζονται άμεσα.

Είναι λοιπόν σημαντικό, για το φαρμακείο του αύριο, να εξεταστεί σε συνεργασία των συλλογικών φορέων με τους κρατικούς παράγοντες, ένα νέο οικονομικό μοντέλο, βασισμένο σε δραστηριότητες και αποζημιώσεις ανεξάρτητες από την επίδραση της τιμής των φαρμάκων.

Αναγκαστικά όμως σήμερα, στο τρέχων σύστημα και περιμένοντας άλλες αντισταθμιστικές πηγές, ο φαρμακοποιός πρέπει να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης της διαχείρισης των αγορών και των εξόδων του.

Εάν παρατηρήσουμε το εύρος της προσφοράς προϊόντων σε ένα φαρμακείο, το εύρος των σειρών προϊόντων, μπορούμε να προβληματιστούμε επάνω σε μια εύλογη βελτίωση:

Βελτιστοποιώντας την επιλογή, την ποιότητα και την εκλεκτικότητα των σειρών προϊόντων, ένα φαρμακείο μπορεί να βελτιστοποιήσει την εξίσωση κόστος/όγκος σε πολλές κατηγορίες και φυσικά να μειώσει το στοκ του και να αυξήσει τη ρευστότητα και την κερδοφορία του.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων