fbpx

Οι Προμηθευτές σας, Παραμένουν στο Πλευρό σας και σας Στηρίζουν

Τα φαρμακεία έχουν αναμφισβήτητα επηρεαστεί, σε διάφορους βαθμούς, ανάλογα με τη θέση και την τυπολογία τους, από την κρίση υγείας της Covid-19.

Για να τους βοηθήσουν να περάσουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο, «οι παίκτες της παραγωγής και διανομής» κινητοποιήθηκαν ...

Σε ένα πλαίσιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η πρώτη πρόκληση για τους «παίκτες» στην αλυσίδα φαρμάκων και δερμο-καλλυντικών ήταν να εξασφαλιστεί η συνέχεια του εφοδιασμού στα φαρμακεία.

Οι Προμηθευτές σας, Παραμένουν στο Πλευρό σας και σας Στηρίζουν

Οι χονδρέμποροι και οι διανομείς αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις...

Από τις 10 Μαρτίου, ξεκίνησαν με τη θέσπιση πρωτοκόλλων εργασίας για την προστασία των εργαζομένων τους.

Στα γραφεία, εφαρμόστηκαν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης, καθώς και ένα ειδικό πρωτόκολλο για τους διανομείς, με έναν κατάλογο ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τις παραδόσεις μπροστά από την είσοδο των φαρμακείων, για να αποφευχθεί η επαφή με ασθενείς και πελάτες.

Από την έναρξη του περιορισμού, οι ομάδες πωλήσεων πολλών εταιρειών παρέμειναν στις επάλξεις και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα φαρμακεία για συμβουλές αλλά και υποστήριξη.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της πανδημίας, οι ομάδες πωλήσεων και τα τηλεφωνικά κέντρα συνέχισαν να ανταποκρίνονται στα φαρμακεία.

Και οι εταιρείες που το εφάρμοσαν, εκτιμήθηκαν με θετικά σχόλια από τους φαρμακοποιούς.

Η διατήρηση αυτής της επαφής και της διαθεσιμότητας από τους πωλητές, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα,διότι μπόρεσε να απαλύνει, για ορισμένους, το αίσθημα της μοναξιάς και φόβου που αισθάνθηκαν αντιμέτωποι με αυτήν την κρίση.

Τα εργαστήρια και οι χονδρέμποροι-διανομείς συνέβαλαν επίσης, στη μάχη για την προμήθεια υδροαλκοολικού τζελ, για μάσκες και γάντια, με πολλές εταιρείες της βιομηχανίας καλλυντικών να έχουν μετατρέψει μέρος των γραμμών παραγωγής τους, για να παρασκευάσουν υδροαλκοολικό τζελ.

Μερικοί μάλιστα προμηθευτές Α΄υλών και υλικών συσκευασίας, φρόντισαν για τον εφοδιασμό των φαρμακείων, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους παραγωγή.

Από την οικονομική πλευρά, οι συνεργάτες του φαρμακείου είδαν το περιθώριό τους για ελιγμούς πίστωσης να περιορίζεται σοβαρά, από τους κανονισμούς αναβολής πληρωμών.

Τι θα αλλάξει αυτή η κρίση στη σχέση μεταξύ φαρμακοποιών και προμηθευτών-διανομέων;

Παρόλο που είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φανεί κάτι, γιατί δεν έχουμε ακόμη ξαναγυρίσει στην αγορά και στην οικονομία σε πλήρη κανονικότητα, φαίνεται ότι θα ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ διανομής και φαρμακείων, ιδιαίτερα για τις εταιρείες που αποδείξανε την ικανότητά τους να κινητοποιηθούν, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους φαρμακοποιούς- πελάτες τους και τελικά τους ασθενείς.

Αυτή η κρίση στην υγεία θα πρέπει επίσης να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ρόλο των φαρμακοποιών και των ομάδων τους στην κοινωνία.

Ο περιορισμός, υπενθύμισε σε όλους ότι τα φαρμακεία ήταν ένας ουσιαστικός κρίκος στο ταξίδι φροντίδας, τον οποίο οι ασθενείς εμπιστεύονται όταν χρειάζονται συμβουλές και καθησυχασμό.

Τέλος, αυτή η πανδημία έχει επισημάνει ότι τα ψηφιακά εργαλεία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, για τη διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των παραγόντων της αλυσίδας φαρμάκου.

Η συνεχής σας ενημέρωση μέσω του www.PharmaManage.gr σας προσφέρει καθημερινά την επικαιρότητα και για τον κορωνοϊό, αλλά και πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Μια νέα μάλιστα δραστηριότητα αναπτύσσεται πλέον στο site αυτό με διαδικτυακές εκπαιδεύσεις για τον φαρμακοποιό και την ομάδα του...

Επισκεφτείτε τις!

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.