fbpx

Covid-19: Από την Πανδημία στην Ελληνική Πραγματικότητα

Οι φαρμακοποιοί και το προσωπικό των φαρμακείων κοινότητας είναι ζωτικής σημασίας πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης για το ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένουν στην πρώτη γραμμή της δημόσιας υγείας ως άμεσο σημείο πρόσβασης για τους ασθενείς τους.

Απώτερος σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου του Έλληνα φαρμακοποιού, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή, που η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το κοινοτικό φαρμακείο έχει έναν μοναδικό και αξιόπιστο ρόλο που έγκειται στην ευκολία προσβασιμότητας.

Ο ρόλος, τόσο του ελληνικού κοινοτικού φαρμακείου, όσο και του σύγχρονου Έλληνα φαρμακοποιού, είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού SARS-CoV-2.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, ο φαρμακοποιός, ως έμπιστος σύμβουλος υγείας, είναι υπεύθυνος για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας 2020 (European Public Health Week 2020) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association (EUPHA)) οι πεμπτοετείς φοιτητές* του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 την ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον κορωνοϊό με τίτλο «COVID-19: Από την πανδημία στην Ελληνική πραγματικότητα» στον παρακάτω ιστότοπο: https://covid19auth.genomics.gr/

Απώτερος σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου του Έλληνα φαρμακοποιού, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή, που η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρέχει, με έναν απλό τρόπο, πληροφορίες σχετικά με την πανδημία στον γενικό πληθυσμό.

Τέλος, στοχεύει στην ενημέρωση και δραστηριοποίηση των φαρμακοποιών/βοηθών φαρμακείου/φοιτητών Φαρμακευτικής καθώς και άλλων επιστημών υγείας σε θέματα ιατροκοινωνικού χαρακτήρα, που ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας 2020 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: https://eupha.org/euphw_page.php?p=HW117

Covid-19: Από την Πανδημία στην Ελληνική πραγματικότητα.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης:

- Καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, Πρόεδρος, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και

- Δρ. Αλίκη Πελετίδη, Διδάσκουσα Φαρμακευτικής Πρακτικής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λέκτορας Φαρμακευτικής Πρακτικής και Κλινικής Φαρμακευτικής, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

* Αντωνίου Ανδρονίκη, Βαλκανιώτη Βασιλική, Γκαραγκούνης Άγγελος, Ελευθεριάδου Καλλιόπη, Ζαβογιάννη Νίκη, Ζάγιεντ Δημήτρης, Ζαχαριά Στέλλα, Ζησιάδη Σοφία, Ζούζουλα Λυδία, Καζάκος Ιωάννης, Καμινιώτη Αναστασία, Καρακουλάκη Φωτεινή, Κουβέλογλου Βασιλική, Κούρτη Παναγιώτα, Κυριαζίδης Μάριος, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, Λιάκα Αναστασία, Οικονόμου Χαρά, Παπάζογλου Νάγια, Πατσάνη Ζωή, Πολίτογλου Αναστασία, Ροσμαράκης Άνθιμος, Σαμαρά Όλγα, Σαπανίδου Ανατολή, Σταλίκα Μυρσίνη, Τάτσιου Θεοδώρα, Τοπάλης Αποστόλης, Τριανταφυλλοπούλου Θεοχάρη, Τσάμη Μαρία, Χατζηθεοδωρίδου Μελίνα, Χύτα Χριστίνα.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας 2020 (European Public Health Week 2020) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association (EUPHA)) οι πεμπτοετείς φοιτητές* του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 την ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον κορωνοϊό με τίτλο «COVID-19: Από την πανδημία στην Ελληνική πραγματικότητα».

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.