fbpx

Οι Γάλλοι Φαρμακοποιοί Θέλουν να Πραγματοποιούν Γρήγορα Τεστ Covid-19

Σε τηλεοπτική του δήλωση εχθές το βράδι, ο κ. Olivier Véran, Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, ανακοίνωσε τη σταδιακή και σημαντική αύξηση των βιολογικών εξετάσεων στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που παρουσίασε η Γαλλική Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μοριακά τεστ «αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης» (PCR)  θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά.

Το ίδιο ισχύει και για τα τεστ γρήγορης διάγνωσης. Συνεπώς, τα PCR που διεξάγονται σήμερα κάθε μέρα στη Γαλλία, αναμένονται να αυξηθούν μαζικά, ιδιαίτερα στο διάστημα πριν από τη λήξη των μέτρων περιορισμού.

Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας, ο οποίος μίλησε εχθές στα τηλεοπτικά κανάλια, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε 25.000, ακόμη και 30.000 τεστ / ημέρα για να φτάσουν 50.000 εξετάσεις / ημέρα στα τέλη Απριλίου, χάρη στις ευρυζωνικές πλατφόρμες που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Γάλλοι Φαρμακοποιοί Θέλουν να Πραγματοποιούν Γρήγορα Τεστ Covid-19

«Ο πολιτικός χρόνος δεν είναι ο επιστημονικός χρόνος», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις προσπάθειες που απαιτούνται για την έρευνα και την καινοτομία για την ανάπτυξη αξιόπιστων τεχνολογιών, στην περίπτωση των γρήγορων τεστ που μπορούν να διεξαχθούν «στο κρεβάτι ασθενή, στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τα έχουμε σε 15 ή 30 λεπτά.

Χάρη στη συνεργασία Γαλλίας, Νότιας Κορέας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας, πρόκειται να εχουμε σύντομα αξιόπιστα γρήγορα τεστ και εχουμε παραγγείλει 5 εκατομμύρια για τη Γαλλία, εκτιμώντας ότι 30.000 γρήγορα τεστ θα διεξάγονται καθημερινά από τον Απρίλιο, 60.000 τον Μάιο και 100.000 τον Ιούνιο.

Αυτή είναι η στρατηγική για να προετοιμαστούμε για το τέλος των μέτρων περιορισμού.

Επιπλέον, θα εξακολουθούν να γίνονται τεστ ορού αίματος τα οποία θα επαληθεύουν την ανοσολογική κατάσταση των ασθενών κατά τη στιγμή της αποκατάστασης».

Η λήξη του αυτοπεριορισμού; Μια προοπτική που οι Γάλλοι φαρμακοποιοί προβλέπουν ήδη.

Από την περασμένη Πέμπτη, ο Laurent Filoche, πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακευτικών Δικτύων (UDGPO), ζήτησε πράγματι το δικαίωμα των φαρμακοποιών να πραγματοποιούν μαζικά γρήγορα τεστ Covid-19 στα φαρμακεία.

«Το φαρμακείο φαίνεται να είναι ένας χώρος όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτές οι δοκιμές και ειδικά η παρακολούθησή τους.

Είμαστε σε θέση να δώσουμε στους ασθενείς τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων και να διευκολύνουμε το έργο των βιολόγων μας.

Μπορούμε επίσης, με αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο, να ενημερώσουμε το ατομικό ιατρικό αρχείο, ώστε η παρακολούθηση του ασθενούς να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζουμε τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν οι φαρμακοποιοί καθημερινά στην καταπολέμηση του Covid-19, στη φροντίδα του πληθυσμού στο φαρμακείο, αλλά και στη διανομή μάσκας σε άλλους επαγγελματίες υγείας.

Είμαστε κινητοποιημένοι γύρω από αυτόν τον ρόλο δημόσιας υγείας και μπορούμε να συμβάλουμε και στον γρήγορο έλεγχο του κορωνοϊού από αύριο»!

www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων