fbpx

Ο Απολογισμός από το 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management

Ο σημαίνων ρόλος των φαρμακευτικών εταιρειών σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τα νέα δεδομένα που θα καθορίσουν τη φαρμακευτική πολιτική τα επόμενα χρόνια, το πολύπλοκο ταξίδι των ασθενών, αλλά και οι τρόποι για να δοθεί μια αναπτυξιακή διάσταση στον κλάδο της Υγείας και να αρθούν οι δυσκολίες τέθηκαν επί τάπητος στο 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management, με κεντρικό θεματικό άξονα:

«2020-2030: Προάγοντας την Υγεία στην εποχή του «ευφυούς» επιχειρείν».

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, ακαδημαϊκών και μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, ακαδημαϊκών και μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ. Σοφία Νάσιου επεσήμανε:

«Η θεματολογία του Συνεδρίου συμβαδίζει με τις εξελίξεις και με την τάση του ευφυούς επιχειρείν.

Θα απαντήσει σε πολλά από τα ερωτήματα που μας απασχολούν.

Θα μιλήσουμε για φαρμακευτική πολιτική και για καινοτομία».

Οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - LILLY και Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Γενικός Διευθυντής AENORASIS, ανέλυσαν τις προκλήσεις στον χώρο του φαρμάκου ενόψει της νέας δεκαετίας.

Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 12ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management, Γενικός Διευθυντής AENORASIS, Αντώνης Σρόιτερ, Δημοσιογράφος, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς, Σοφία Νάσιου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ε.Φα.Μ., Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας, Ντανιέλα Μάλο, Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής 12ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management, Product Manager VIAN, Σωτήρης Βανδώρος, Senior Lecturer in Health Economics, King's College London Adjunct Associate Professor, Harvard University, Σπύρος Φιλιώτης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 12ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY.

Όπως είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος:

«Το φετινό συνέδριο ξεκινάει τη νέα δεκαετία από το μηδέν.

Με νέα ανανεωμένη και δυνατή 11άδα και ηχηρές μεταγραφές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Μοναδικός στόχος μας είναι άμεσα το πρωτάθλημα της Ε.Ε.Φα.Μ.».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Φιλιώτης τόνισε:

«Να θυμηθούμε λίγο τον ρόλο μας στην κοινωνία, να φέρνουμε θεραπείες και εργαλεία για τον επιστήμονα υγείας και για τον πολίτη, για να ζει καλύτερα και περισσότερο.

Εάν δεν λυθούν θέματα όπως το rebate και το clawback, δεν θα μπορούμε να είμαστε συνεπείς στον ρόλο μας.

Η βιωσιμότητα πρέπει να είναι σίγουρη και αέναη».

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας και στην καινοτομία.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην αυτό-φροντίδα και τις νέες προκλήσεις, που εγείρουν τα ψηφιακά μέσα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε την τρίτη ημέρα, με την παρουσίαση μεθόδων, με τις οποίες τα στελέχη των επιχειρήσεων μπορούν, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να μαθαίνουν και να εξελίσσονται.

Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ. 2018 - 2019.

Τα Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ

Κατά παράδοση, η διοργάνωση «έκλεισε» με την απονομή των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ., τον θεσμό που επιβραβεύει τις βέλτιστες και πιο καινοτόμες πρακτικές επικοινωνίας και επιδιώκει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας στο φαρμακευτικό κλάδο και να υπογραμμίσει τη συμβολή τους στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, πάντα με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eefamcongress2020.gr

www.PharmaManage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.