fbpx

Καινοτομίες που Ξεχωρίζουν στην Ψηφιακή Υγεία

H Διεθνής Έκθεση CES, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, φιλοξενήθηκε και φέτος, από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στη Διεθνή Έκθεση CES, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Las Vegas, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακές καινοτομίες στον τομέα της Υγείας.

Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακές καινοτομίες στον τομέα της Υγείας.

Ας εστιάσουμε σε τρεις από αυτές, που ξεχώρισαν.

Ψηφιακές πολυθρόνες για την αίθουσα αναμονής των ιατρείων

Η γαλλική εταιρεία “Hygia” βρήκε μία λύση, ώστε οι ασθενείς να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον χρόνο που περνούν στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου.

Τοποθετημένη στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, η πολυθρόνα “Hygia Pulse”, δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να μετρήσουν το βάρος, τη θερμοκρασία, την πίεσή τους, καθώς και τους παλμούς τους, μαζί με τον κορεσμό του οξυγόνου τους, ακολουθώντας οδηγίες από ένα βίντεο.

Η πολυθρόνα “Hygia Pulse” δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να μετρήσουν το βάρος, τη θερμοκρασία, την πίεσή τους, καθώς και τους παλμούς τους, μαζί με τον κορεσμό του οξυγόνου τους.

Επίσης, η πολυθρόνα αυτή μπορεί να προετοιμάσει και τον ασθενή για την επίσκεψή του στον γιατρό.

Ο ασθενής μπορεί να αναφέρει τα συμπτώματά του και να αναλύσει το ιατρικό του ιστορικό, με τα στοιχεία αυτά να πηγαίνουν κατευθείαν στον γιατρό.

Μέσω, δε, της εφαρμογής Hygia Care μπορεί ο ασθενής να κάνει και σάρωση εγγράφων, τα οποία θα αποθηκεύονται σε έναν ασφαλή, προσωπικό χώρο - κάτι σαν ψηφιακό φάκελο υγείας.

Οι πολυθρόνες Hygia Pulse υπολογίζεται πως θα είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, στην τιμή των 110 έως 120 € το μήνα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησής τους, καθώς και της τεχνικής υποστήριξης.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εξοπλίσει 15.000 επαγγελματίες υγείας και ιδρύματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια - μεταξύ αυτών και φαρμακεία.

Ψηφιακά Ρολόγια κατά της υπνικής άπνοιας

Το ψηφιακό ρολόι “ScanWatch” της εταιρείας Withings αυτοπροσδιορίζεται ως το πρώτο smartwatch, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει τόσο την κολπική μαρμαρυγή, όσο και την υπνική άπνοια.

Το εν λόγω ρολόι έχει ενσωματωμένα, έναν αισθητήρα καρδιακού παλμού, μία συσκευή μέτρησης κορεσμού του οξυγόνου, τρία ηλεκτρόδια και ένα όργανο μέτρησης υψομέτρου.

Το ScanWatch παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό και ειδοποίει τον κάτοχό του, εάν ανιχνεύσει μη φυσιολογικές τιμές.

Παράλληλα, ο αλγόριθμός του έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει την κολπική μαρμαρυγή μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Το ScanWatch παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό και ειδοποίει τον κάτοχό του, εάν ανιχνεύσει μη φυσιολογικές τιμές.

Μπορεί να κάνει ακόμη και ηλεκτροκαρδιογράφημα στον ασθενή, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη.

Επίσης, τα αποτελέσματα μπορούν να σταλούν ακόμη και απευθείας στον θεράποντα ιατρό, μέσω της εφαρμογής Health Mate.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το ρολόι μετρά τον κορεσμό του οξυγόνου σε πραγματικό χρόνο, μέσω των αλλαγών στο χρώμα του αίματος.

Έτσι, όταν ο χρήστης ξυπνήσει, το πρωί, έχει μία πλήρη εικόνα της νύχτας που πέρασε, καθώς και του αριθμού των επεισοδίων υπνικής άπνοιας που είχε.

Το ScanWatch πρόκειται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Επίθεμα κατά της Πρόωρης Εκσπερμάτισης

Μέσω μίας διακριτικής και καθόλου επίπονης διαδικασίας, το επίθεμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει μία λύση σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Το επίθεμα αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Morari Medical, αν και βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ελπίζει να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Χρησιμοποιώντας τη νευροδιαμόρφωση, το επίθεμα αυτό επιδρά στα νεύρα του πέους, εμποδίζοντας την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Μέσω μίας διακριτικής και καθόλου επίπονης διαδικασίας, το επίθεμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει μία λύση σε όσους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

www.PharmaManage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.