fbpx

Απαίτηση από την Κυβέρνηση για Στήριξη στον Εκσυγχρονισμό των Φαρμακείων

Το όραμα και την προοπτική του ελληνικού φαρμακείου μετά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κος Απόστολος Βαλτάς.

Ο κος Απόστολος Βαλτάς, τόνισε ότι κατά τη δεκαετία της μνημονιακής επιτήρησης «οι φαρμακοποιοί μάτωσαν κυριολεκτικά όσο κανένας άλλος μέσα στον υγειονομικό χώρο», επισημαίνοντας τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο κλάδος.

Απαίτηση από την Κυβέρνηση για Στήριξη στον Εκσυγχρονισμό των Φαρμακείων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των φαρμακείων και απαίτησε από την Πολιτεία να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή, προς όφελος του πολίτη, του κράτους και των φαρμακείων.

«Πρέπει επιτέλους τα φαρμακεία μας από μόνα τους να εκσυγχρονιστούν. Η διοίκηση του ΠΦΣ, εδώ και τρία χρόνια, έχει τη διάθεση να τα αλλάξει όλα, με τον πολίτη πάντα στο επίκεντρο.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε και προς τους πολιτικούς και προς τον κόσμο και προς τους φαρμακοποιούς», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΦΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει καλή διάθεση, κάτι που όπως σημείωσε φάνηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Πραγματικά η κυβέρνηση έχει καλή διάθεση και αυτό φάνηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις, όπου μας ξεκαθάρισε τρία πράγματα:

Πρώτον ότι επιλύει το θέμα του ωραρίου, κάτι το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. θα παραμείνουν στα φαρμακεία γιατί αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και παρείχε λύσεις για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν ιδιοκτησιακό και πληθυσμιακό.»

Σύμφωνα με τον κύριο Απόστολο Βαλτά, το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη, η οποία απαιτεί προτάσεις από τον κλάδο και συνεννόηση από την πλευρά της κυβέρνησης, έτσι ώστε να προχωρήσει το ελληνικό φαρμακείο, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνενώσεων, ο κος Απόστολος Βαλτάς, τόνισε ότι δημιουργούν άλλες συνθήκες και προοπτικές, με δυναμικές που λύνουν το θέμα επιβίωσης των φαρμακείων.

«Είναι διαφορετικό να υπάρχουν αντί για 10.000 μονάδες 5.0000-7.000. Θα είναι πιο εκσυγχρονιστικές, πιο δυναμικές και πιο ισχυρές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ειδικά, όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των φαρμακείων, υπογράμμισε ότι μέσα στον προηγούμενο μήνα διεξήχθησαν 29 επιμορφωτικά σεμινάρια σε όλους τους φαρμακοποιούς, χαρακτηρίζοντας τη δράση αυτή «πρωτοπόρα».

«Όταν γίνεται ένα σεμινάριο αναπνευστικών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, το κέρδος είναι ότι ο ασθενής που έχει συμμορφωθεί δεν θα αλλάξει θεραπεία, επομένως δεν θα μπει στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά τα οποία είναι κοστολογημένα και θα σας παρουσιαστούν με μελέτες και με συγκεκριμένα στοιχεία, θα αποδείξουν ότι εμείς που σας προσφέρουμε, επιτέλους πρέπει κάτι να πάρουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναπτυχθούμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολιτικούς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο χώρος του φαρμακείου είναι ένας χώρος παροχής υπηρεσιών υγείας και ότι η δράση του φαρμακοποιού δεν περιορίζεται πλέον στο να παρέχει τα φάρμακα στους ασθενείς.

 

Τέλος, καλεί τους νέους φαρμακοποιούς να αγαπούν το επάγγελμά τους και να πιστεύουν ότι η ενότητα του κλάδου θα τους οδηγήσει σε μια εκσυγχρονιστική λύση που όλοι τη θέλουν και την επιζητούν, ενώ ζητεί τη στήριξη της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Απαιτούμε και από την κυβέρνηση να μας στηρίξει σε αυτό», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
Χαραμή ΑΕ
www.PharmaManage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.