fbpx

Online Πωλήσεις: Το Σχέδιο Προσέλκυσης της Amazon

Η Amazon, για να διεισδύσει στις ηλεκτρονικές πωλήσεις παραφαρμάκων, προτείνει στους φαρμακοποιούς μία λύση «κλειδί» προκειμένου να ενταχθούν στο Marketplace της.

Ωστόσο, η ένταξη της Amazon στον κόσμο της φαρμακοβιομηχανίας προβληματίζει και ανησυχεί τον κόσμο, ακόμη και αν παραμένει προς το παρόν περιορισμένη στα προϊόντα υγείας, ομορφιάς και στα καλλυντικά.

Η ένταξη της Amazon στον κόσμο της φαρμακοβιομηχανίας προβληματίζει και ανησυχεί τον κόσμο.

Η Amazon ήταν παρούσα φέτος στη Pharmagora Plus στο Παρίσι.

Ποιος ήταν ο στόχος της;

Παρουσίαζε την προσφορά της στο Μarkertplace, το οποίο τους επιτρέπει να πουλάνε στην πλατφόρμα της Amazon, προσφέροντάς τους όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πώλησης.

Ο αμερικάνικος κολοσσός ανέπτυξε 14 Marketplaces σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 5 στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία), τα οποία μέχρι του παρόντος έχουν δεχθεί περισσότερους από 100 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες.

Απλότητα στη χρήση και προβολή

Με αυτήν τη λύση στο χέρι, τα φαρμακεία μπορούν να πουλήσουν πολύ εύκολα και απλά, απευθείας online, ενώ η προβολή τους είναι τεράστια.

Ο φαρμακοποιός μπορεί επίσης ταυτόχρονα να αναπτύξει τη δραστηριότητά του στα παραφάρμακα και να προτείνει προϊόντα, όχι μόνο σε όλη τη χώρα του αλλά ακόμα και στο εξωτερικό, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα, η οποία αν μη τι άλλο θα είναι δύσκολη στη διαχείριση και θα έχει μικρότερη πιθανότητα προβολής.

Από την άλλη πλευρά, το Μarketplace της Amazon δεν επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να πουλήσουν on line φάρμακα μη συνταγογραφούμενα, σε αντίθεση με ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο το οποίο υποστηρίζεται από ένα φυσικό φαρμακείο.

Στην πράξη, το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο Marketplace είναι απλό!

Απλά, κάντε κλικ στο «Πώληση στην Amazon» και δημιουργήστε τον λογαριασμό σας.

Τα έξοδα συνδρομής είναι 39 ευρώ τον μήνα, με προμήθεια 15% χωρίς φόρους επί του ποσού στο «καλάθι αγορών» του πελάτη.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την πλατφόρμα της Amazon, οι δύο πρώτοι μήνες συνδρομής είναι δωρεάν.

 

Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός επιλέγει να στείλει είτε μόνος του τα προϊόντα στον πελάτη ή εναλλακτικά να αφήσει τις διαδικασίες Logistics στην Amazon.

Σε αυτήν την περίπτωση, διαθέτει κάποιο απόθεμά στην Amazon, η οποία φροντίζει τις παραγγελίες και τις αποστολές των προϊόντων στους παραλήπτες 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η υπηρεσία αποθήκευσης της Amazon χρεώνεται μηνιαίως:

- 26 ευρώ / m2 (από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο) και 36 ευρώ / m2 (από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο) για τις υπηρεσίες αυτές και για τον χώρο που παρέχει στην αποθήκη της.

Ανησυχίες

Ωστόσο, ορισμένοι φαρμακοποιοί ανησυχούν με αυτήν την εξάπλωση της Amazon και στον χώρο της υγείας!

Τα φαρμακεία ενδιαφέρονται όντως να επενδύσουν σε online πωλήσεις ή μήπως με αυτήν τους την κίνηση θα επηρεάσουν τη φυσική παρουσία των πελατών στο φαρμακείο τους;

Οι πλατφόρμες θα μπορούν εν τέλει να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβουλή του φαρμακοποιού και χωρίς την παρουσία του;

Σήμερα, το φαρμακείο λειτουργεί προστατευόμενο με την αποκλειστική πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με τις εξατομικευμένες συμβουλές του φαρμακοποιού και με τη σημαντικότητα της καθημερινής παρουσίας του φαρμακοποιού στον πάγκο του φαρμακείου.

Αλλά τι θα συνέβαινε εάν μελλοντικά στρέφονταν όλοι στις online αγορές και πωλήσεις;

Η υπεράσπιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και του μονοπωλίου στο φάρμακο δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο επίκαιρη!

Ιωάννης - Ευάγγελος Χαραμής
Χαραμή ΑΕ
www.PharmaManage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.