fbpx

Νέα Μελέτη για τον Εμβολιασμό στην Ευρώπη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 38 χώρες του κόσμου και διερεύνησε τους μύθους για τα εμβόλια, περισσότεροι από ένας στους δύο Ευρωπαίους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των εμβολίων.

Νέα Μελέτη για τον Εμβολιασμό στην Ευρώπη P

Συνολικά, 1 στους 5 συμμετέχοντες πιστεύουν ακράδαντα πως «μερικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό στα υγιή παιδιά» ενώ το 38% δήλωσαν αβέβαιοι για το αν αυτό ισχύει ή όχι.

Το ποσοστό όσων πιστεύουν πως «σίγουρα» τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό κυμαίνεται από 8% στην Ισπανία έως το απίστευτο 44% στην Ινδία, με το ποσοστό να αγγίζει το 65% στη Γαλλία, το 55% στη Βρετανία και το 52% στην Ιταλία.

Ακόμα και σε χώρες όπου η πλειονότητα των πολιτών δείχνουν πιο ενημερωμένοι, το ποσοστό των αμφισβητιών είναι τεράστιο, φθάνοντας το 49% στη Σουηδία και το 48% στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η Ιλαρά στην Ευρώπη

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 41.000 άνθρωποι να έχουν νοσήσει μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2018 ενώ από αυτούς, οι 37 έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ιλαράς.

Ενώ το 2016 τα περιστατικά ιλαράς ήταν μόλις 5.273, το 2017 έφτασαν τα 23.927, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων προέρχεται από τη μείωση του αριθμού των εμβολιασμών.

Νέα Μελέτη για τον Εμβολιασμό στην Ευρώπη P1

Η Ιλαρά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, μέχρι τις 23 Αυγούστου 2018 είχαν καταγραφεί 3.250 κρούσματα ιλαράς, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να βρίσκεται στη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς είναι στην μεγάλη πλειονότητά τους ελληνικής υπηκοότητας.

Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστα μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κυρίως 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία, ενώ ανάμεσα στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται ανεμβολίαστοι ή ελλιπώς εμβολιασμένοι επαγγελματίες Υγείας.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι φοβούνται το τριπλούν εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) καθώς ορισμένοι το κατηγορούν ότι προκάλεσε μερικά κρούσματα αυτισμού σε δεκάδες εκατομμύρια εμβολιασθέντες.

www.PharmaManage.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων