fbpx

Από Στόμα σε Στόμα. Η Καλύτερη Διαφήμιση για το Φαρμακείο σας

Η καλή φήμη που διαδίδεται από «στόμα σε στόμα» είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε την πελατεία σας στο Φαρμακείο.

Και γίνεται ακόμη πιο σημαντική σήμερα, την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου ο κάθε πολίτης έχει «βήμα» για να εκφράσει την γνώμη του.

Επιπρόσθετα, ο Φαρμακοποιός δεν έχει τρόπο να «διαφημίσει» το Φαρμακείο του, οπότε η καλή μαρτυρία των πελατών του γίνεται ακόμη πιο σημαντική.

Η φήμη σας στο στόμα των πελατών σας είναι το πιο δυνατό σας όπλο

Από Στόμα σε Στόμα. Η Καλύτερη Διαφήμιση για το Φαρμακείο σας

4 Παράγοντες που Δημιουργούν μια Θετική Φήμη

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στους πελάτες του Φαρμακείου, τέσσερις είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη φήμη ενός Φαρμακείου:

• Η γενικότερη ικανοποίηση από την επίσκεψη

• Η ποιότητα των υπηρεσιών

• Οι γνώσεις και οι ικανότητες του Φαρμακοποιού

• Η εμπιστοσύνη

Αν οι πελάτες σας είναι ικανοποιημένοι σε όλα αυτά τα επίπεδα, τότε θα γίνουν οι καλύτεροι «διαφημιστές» του Φαρμακείου σας.

Η Εποχή των Κοινωνικών Δικτύων

Ζούμε σε μια εποχή που τα social media βρίσκονται παντού και αφορούν το πιο δυναμικό κομμάτι του καταναλωτικού κοινού.

Λογαριασμό στο facebook, στο twitter και στο pinterest έχουν πια όλοι, από τους ανήσυχους έφηβους μέχρι τους κατασταλαγμένους 60άρηδες.

Ο σύγχρονος Φαρμακοποιός δεν μπορεί να παραβλέψει τη νέα πραγματικότητα.

Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα αφορά περισσότερο όλα τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία ουσιαστικά μεταφέρουν στο διαδίκτυο τις προσωπικές σχέσεις.

Γράφουμε τι μας αρέσει στο facebook και ξαφνικά η γνώμη μας είναι «διαθέσιμη» σε εκατομμύρια μάτια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από κάτι που άκουσαν από τους φίλους τους στο διαδίκτυο από οτιδήποτε άλλο.

Η μεγάλη αλλαγή βέβαια είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται με μεγάλη ευκολία μεταξύ αγνώστων.

Όλοι έχουν άγνωστους «φίλους» και «ακόλουθους» στα δίκτυα, τους οποίους ακολουθούν και αλληλεπιδρούν, χωρίς ουσιαστικά να τους γνωρίζουν προσωπικά.

Η αλληλεπίδραση αυτή «χτίζει» σχέσεις, με αποτέλεσμα ο χρήστης του διαδικτύου να επηρεάζεται από ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αριθμός που απομακρύνεται κατά πολύ από τις προσωπικές του σχέσεις.

Από Στόμα σε Στόμα. Η Καλύτερη Διαφήμιση για το Φαρμακείο σας

Οι άνθρωποι σήμερα δείχνουν εμπιστοσύνη στις πηγές του διαδικτύου –το like ενός φίλου, μια καλή ή κακή κριτική (review), ένα θετικό σχόλιο (comment) επηρεάζει πολύ τη διαμόρφωση της προσωπικής γνώμης. 

Πράγματι, οι έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το 70% των καταναλωτών εμπιστεύονται τις κριτικές και τα σχόλια που διαβάζουν στις σελίδες των φίλων τους και σε εταιρικές σελίδες.

Να θυμάστε ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν δώσει μεγάλη δύναμη στη φήμη από στόμα και αν τα χειριστείτε με τον σωστό τρόπο, μπορούν να απογειώσουν τη φήμη του Φαρμακείου σας.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων