Φαρμακευτικό Coaching

Ο Φαρμακοποιός όντας επαγγελματίας υγείας έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί με την πρόληψη για παράδειγμα. Με την προϋπόθεση να σεβαστεί αυστηρά την δεοντολογία, αυτό το φαρμακευτικό "coaching" αναδεικνύει τον επιστημονικό του ρόλο, ενώ παράλληλα αυξάνει τις πωλήσεις.

Ας δούμε τρείς λόγους που το φαρμακευτικό coaching είναι αναγκαίο.

1. Να Φροντίσουμε Καλύτερα τους Ασθενείς

Φαρμακευτικό Coaching

Όπως ο γιατρός, έτσι και ο Φαρμακοποιός μπορεί κάλλιστα να προτείνει ραντεβού με τους ασθενείς του, ιδιαίτερα για θέματα φαρμακευτικής φροντίδας. Αυτή η δραστηριότητα, η οποία πολύ λίγο εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μπορεί να ενισχύσει την εικόνα του φαρμακείου. Το πεδίο στο οποίο μπορεί να φροντίσει τον πελάτη του είναι πολύ ευρύ (διατροφή, ομοιοπαθητική, φυτοθεραπεία, διακοπή καπνίσματος, φροντίδα του βρέφους).

Ιδιαίτερα οι χρόνιες παθήσεις (άσθμα, διαβήτης, μεταβολικές διαταραχές…) αντιπροσωπεύουν αναμφισβήτητα πρωταρχικό τομέα παρέμβασης του φαρμακοποιού για να κάνει coaching. Για να κάνει αυτά τα ραντεβού, καλό θα είναι να υπάρχει ένας χώρος εμπιστευτικότητας, όπου η συζήτηση με τον ασθενή να γίνει πιο ανοιχτά. Αυτά τα ραντεβού μπορούν να γίνουν με στόχο την επιμόρφωση πάνω στην πάθηση του, τη διάγνωση, την παρακολούθηση της αγωγής του.

2. Να Αυξήσουμε τις Πωλήσεις Ορισμένων Προϊόντων

Μια παρακολούθηση και προσωπική φροντίδα των πελατών, επιτρέπει αναμφισβήτητα να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας σε ορισμένα προϊόντα.

Για παράδειγμα ένα coaching πελατών που θέλουν να χάσουν βάρος, μας επιτρέπει να προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα παράλληλα με την κατάλληλη διατροφή. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τη διακοπή του καπνίσματος.

3. Να Διαφοροποιηθούμε από τον Ανταγωνισμό

Φαρμακευτικό Coaching

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των φαρμακευτικών υπηρεσιών είναι να δώσουμε στον φαρμακοποιό την ευκαιρία να εξειδικευτεί και διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα η εξειδίκευση σας στην ομοιοπαθητική ή στα ορθοπεδικά, μπορεί να σας εξασφαλίσει μια αληθινή διαφοροποίηση από τα άλλα φαρμακεία της περιοχή σας και φυσικά να αυξήσει και τον τζίρο σας.

Για όλα τα παραπάνω απαραίτητη είναι η δική σας εκπαίδευση και η ενασχόληση πάνω στις συχνές παθολογίες. Χωρίς την κατάλληλη γνώση, τη δική σας, αλλά και των συνεργατών σας που ασχολούνται στον πάγκο, δεν θα μπορέσετε να φροντίσετε σωστά τους ασθενείς - πελάτες σας.

Και θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να τα κάνω όλα αυτά αφού δεν θα πληρωθώ παραπάνω; Η απάντηση είναι απλή: Για να προσφέρεται εσείς, υπηρεσίες και εξειδίκευση που δεν τα προσφέρουν όλοι!

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.