fbpx

Επικοινωνήστε με την Έγκυο στο Φαρμακείο σας

Το να στηρίξετε την γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και κατά τη λοχεία με συμβουλές για την ίδια αλλά και για το νεογέννητο μωρό της, είναι ένας καλός τρόπος ανάπτυξης πιστού πελατολογίου για το φαρμακείο σας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός πελατών στο Φαρμακείο είναι γυναίκες.

Ωστόσο, για να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες αυτής της ομάδας του πελατολογίου σας απαιτείται να αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους και να επενδύσετε σε χρόνο, εκπαίδευση του προσωπικού σας και προσφορά των απαραίτητων προϊόντων.

Όλα τα άτομα της ομάδας του Φαρμακείου σας πρέπει να είναι εκπαιδευμένα στη διαχείριση και στη σωστή εξυπηρέτηση της εγκύου.

Όσον αφορά τα προϊόντα, αναπτύξτε τη θεματική αυτή κατηγορία στο βαθμό που θα ανταποκρίνεται συνολικά σε όλες τις απαιτήσεις τις εγκύου, για να αντιμετωπίσετε όλα τα συμπτώματα που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη και την φροντίδα της εγκύου.

Επικοινωνήστε με την Έγκυο στο Φαρμακείο σας

Δημιουργείστε Γραπτές Συμβουλές

Αναπτύξτε καρτέλα πελάτη για κάθε έγκυο πελάτισσά σας όπου θα καταγράφετε το ιστορικό και κάθε προϊόν που έχει πάρει.

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο εκτός από τις προφορικές οδηγίες που θα δίνεται στην έγκυο για την αγωγή που ακολουθεί να τις δίνεται και αναλυτικές γραπτές οδηγίες.

Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ενημερωτικά έντυπα για τις πελάτισσές σας που εγκυμονούν.

Στα έντυπα αυτά μπορείτε να δίνετε μηνύματα όπως «Μην πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο χωρίς να συμβουλευτείτε τον Ιατρό ή το Φαρμακοποιό σας!», ή όπως «Γιατί τα φάρμακα που συνήθως παίρνουμε μπορεί να είναι επικίνδυνα να ληφθούν κατά την εγκυμοσύνη».

Υποδείξτε στις πελάτισσές σας αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν όποια επώδυνα συμπτώματα μπορεί να συνοδεύουν μία εγκυμοσύνη.

Σημειώστε διακριτικά ότι εάν αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον Ιατρό τους.

Τολμείστε τις Πρωτότυπες Προβολές

Μια καλή ιδέα είναι να διοργανώσετε εκπαιδευτικές συνεδρίες για τις έγκυες πελάτισσές σας στις οποίες θα έχετε καλέσει διαιτολόγο για να προτείνει τις ενδεδειγμένες διαιτητικές προτάσεις για της περίοδο τις εγκυμοσύνης, αλλά και μαία η οποία θα παρέχει συμβουλές στην έγκυο, απαραίτητες για την προετοιμασία της για τον τοκετό και τη μητρότητα (θηλασμός, διατροφή βρέφους κλπ).

Σε όλη τη διάρκεια των συνεδριών αυτών είναι σκόπιμο να έχετε φροντίσει η οθόνη πλάσμα του Φαρμακείου σας να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο της ομάδας των εγκύων και να περιέχει διαφημιστικά μηνύματα με τα προϊόντα που επιθυμείτε να προωθήσετε.

Επίσης μπορείτε να προγραμματίσετε ατομικές συνεδρίες με την έγκυο, κατά της ημέρες και ώρες που έχετε λιγότερο φόρτο εργασίας, αφού προηγουμένως τις έχετε χορηγήσει ένα ερωτηματολόγιο να το συμπληρώσει στο σπίτι της και σκοπό έχει την ανίχνευση συμπτωμάτων και προβλημάτων που την ταλαιπωρούν.

Δώστε Προτεραιότητα σε Υγιεινο-Διαιτητικές Συμβουλές

Λίγα δεδομένα υπάρχουν για την τερατογόνο και την εμβρυοτοξική δράση των περισσότερων φαρμάκων.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να ενημερώνουμε την έγκυο για τις αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσει στην καθημερινότητά της, ώστε να την απαλλάξουν ή να περιορίσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της κύησης, από το να αναλάβουμε την ευθύνη να της χορηγήσουμε φάρμακα με αμφίβολη δράση τόσο γι’ αυτήν, όσο και για το έμβρυο που κυοφορεί.

Καθησυχάστε τις Μέλλουσες Μητέρες

Καθησυχάστε τις μέλλουσες μητέρες οι οποίες έλαβαν φάρμακα δίχως ιατρική συμβουλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν και για τα περισσότερα δραστικά φαρμακολογικά μόρια δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη η ασφαλής χρήση κατά την κύηση, η επιλογή της λήψης ενός φαρμάκου κατά την κύηση, ειδικά κατά το διάστημα που η έγκυος δεν το γνωρίζει, δεν σημαίνει απαραίτητα και αποβολή.

Το ρίσκο πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί.

Διασφαλίστε ότι οι έγκυες παίρνουν μόνο τα φάρμακα που τους συνταγογράφησε ο Ιατρός τους.

Εξηγείστε τους Πραγματικούς Κινδύνους

Η έκθεση του μωρού στα φάρμακα ξεκινάει από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Μην πανικοβάλλετε τις έγκυες στις πρώτες μέρες της κύησης.

Μέχρι την εμφύτευση του ζυγωτού στη μήτρα (12η ημέρα από τη σύλληψη), το ρίσκο της τερατογένεσης είναι αμελητέο.

Ο κίνδυνος δυσμορφίας είναι μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης (13η με 56η ημέρα μετά τη σύλληψη).

Ωστόσο, ο κίνδυνος εξαρτάται από το χρόνο ημίσειας ζωής του μορίου.

Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος ημίσειας ζωής, τόσο λιγότερη είναι η έκθεση του εμβρύου σε κίνδυνο.

Παρακολουθείστε την Πορεία της Αγωγής

Η ιατρική παρακολούθηση της εγκύου περιλαμβάνει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κύησης και στην κατάλληλη δοσολογία ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Ενθαρρύνετε τις πελάτισσές σας να μη λαμβάνουν φάρμακα όταν δεν είναι απολύτως αναγκαία.

Επικοινωνήστε με την Έγκυο στο Φαρμακείο σας

Συμβουλέψτε

• Μην πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο προτού συμβουλευτείτε τον Ιατρό ή το Φαρμακοποιό σας.

• Η χρήση των βοτάνων δεν είναι ακίνδυνη.

Επιβεβαιώστε την ασφαλή χρήση κατά την εγκυμοσύνη πριν την κατανάλωση οποιουδήποτε φυτοθεραπευτικού σκευάσματος.

• Ξεκινήστε την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κύησης ακολουθώντας τα προτεινόμενα διαιτητικά μέτρα προτού λάβετε οποιοδήποτε σκεύασμα.

• Η ενδεδειγμένη ομοιοπαθητική αγωγή είναι μία εναλλακτική πρόταση για όσες μέλλουσες μητέρες θέλουν να αποφύγουν την κλασική φαρμακευτική αγωγή.

• Συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας εάν τα συμπτώματα επιμένουν

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων