fbpx

Αυξημένος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

Τον ρόλο της διατροφής στις καρδιακές παθήσεις επεσήμανε νέα μελέτη, ερευνητών από τα πανεπιστήμια Northwestern Medicine και Cornell.

Αυξημένη πιθανότητα για καρδιαγγειακά νοσήματα και πρόωρο θάνατο έχουν όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης αυτής όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και για πρόωρο θάνατο.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine” συνδέει την αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος - και ιδιαίτερα επεξεργασμένου - με 3 έως και 7% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά και αύξηση κατά 3% της πιθανότητας θανάτου από όλα τα αίτια.

Επίσης, όπως έδειξε η έρευνα, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κοτόπουλου εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν κατά 4% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τόνιζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αναφέρουν, δε, ότι όσον αφορά το κοτόπουλο, είναι πιθανό ο μεγαλύτερος κίνδυνος να σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με το ίδιο το κοτόπουλο.

www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.