Ιταλία

Στα Φαρμακεία της Ιταλίας η Θεραπευτική Κάνναβη

Στα φαρμακεία της Ιταλίας θα διατίθενται πλέον από τις επόμενες μέρες η θεραπευτική κάνναβη.

Σύμφωνα με την Rai, η κάνναβη αυτή θα παράγεται από τις φαρμακευτικές και χημικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με έδρα την Φλωρεντία και το τελικό κόστος για τους ασθενείς θα αγγίζει, όπως υπολογίζεται, τα 15,14 ευρώ το γραμμάριο.

θεραπευτική κάνναβη 1

Αρχικά θα παραχθούν περίπου 20 κιλά, αλλά σε ετήσια βάση η παραγωγή αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 κιλά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έπειτα από σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά των σπασμών και των πόνων που προκαλούν ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρές παθήσεις του μυελού των αστών.

Αποδείχθηκε ακόμη ότι μπορεί να έχει θετική επίδραση σε ό,τι αφορά τη μείωση της ναυτίας και σειράς προβλημάτων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αγωγές για τον ιό ΗIV.

Το πρώτο φαρμακείο που θα πωλεί θεραπευτική κάνναβη, για όποιον διαθέτει ιατρική συνταγή, είναι εκείνο του Καμπεντέλο, κοντά στην πόλη Βιτσέντσα της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Τα Ιταλικά Φαρμακεία Ενδυναμώνουν την Προώθηση των Παραφαρμάκων

Τα Ιταλικά Φαρμακεία Ενδυναμώνουν την Προώθηση των Παραφαρμάκων

Λόγω της μείωσης της αγοράς των φαρμάκων στην Ιταλία, η πώληση των δερμοκαλλυντικών και των παραφαρμάκων γενικά, αποτελεί ένα στοιχείο απαραίτητο για την κερδοφορία των ιταλικών Φαρμακείων.

farmacia - 1

Σύμφωνα με την IMS Health, ο τζίρος των Φαρμακείων που έχουν αναπτύξει δυναμικά τα παραφάρμακα αυξήθηκε το 2015 1,6% κατά μέσο όρο σε σχέση με αυτόν του 2014, γεγονός που αποδεικνύει ότι αν ένα Φαρμακείο δώσει έμφαση σε αυτές τις κατηγορίες, έχει καλύτερη εξέλιξη και δυνατότητες επιβίωσης μέσα στο οικονομικό περιβάλλον της κρίσης.

Η αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων παραμένει αμετάβλητη, ενώ η αγορά των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., που αποτελεί το 40% του συνόλου της αγοράς, παρουσίασε μία αύξηση του 3,4%. Ιδιαίτερα τα δερμοκαλλυντικά, που αποτελούν έναν στρατηγικό άξονα για τα Φαρμακεία, εμφάνισαν μια αύξηση του 3% σε τζίρο και 5% σε τεμάχια το 2015.

Τέλος, η αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής είχε τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε σε 6,4% σε όγκο και 7,9% σε αξίες.

farmacia - 2

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί επίσης ότι στα σημεία πώλησης παραφαρμάκων και ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που έχουν δημιουργηθεί σαν «corners» στα ιταλικά σουπερμάρκετ παρατηρήθηκε πτώση του τζίρου τους σε σχέση με το 2014.

Πηγή: Le Quotidien du Pharmacien

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.