Αυξάνοντας την Κερδοφορία

Έχοντας στα χέρια μας χρήσιμα εργαλεία για τον υπολογισμό του κέρδους της επιχείρησής μας, αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να διερευνήσουμε την κερδοφορία της και να τη μεγιστοποιήσουμε.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κερδοφορία της επιχείρησής μας εξαρτάται όχι μόνο από το ονομαστικό Μικτό Κέρδος (ποσοστό κέρδους που προκύπτει από την πώληση μιας μονάδας προϊόντος) αλλά και από την ταχύτητα ανακύκλωσης (πόσες φορές ανακυκλώνεται το εμπόρευμα που διατηρούμε).

Συμφέρον της επιχείρησης είναι να πουλάει ταχυκίνητα προϊόντα έστω με χαμηλό Μικτό Κέρδος, αντί για αργοκίνητα προϊόντα με σχετικά υψηλό Μικτό Κέρδος.

Αυξάνοντς την Κερδοφορία

Ο ιδανικός συνδυασμός, φυσικά, είναι η πώληση ταχυκίνητων προϊόντων με μεγάλο περιθώριο Μικτού Κέρδους.

Η οικονομική διαχείριση του φαρμακείου απαιτεί στρατηγικές επιλογές και αποφάσεις, ειδικά στις μέρες μας που το κέρδος μας ροκανίζεται καθημερινά με μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, τη μη αποζημίωση όλο και περισσότερων φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία, μεγαλύτερες συσκευασίες, δαπάνες που συνεχώς αυξάνουν, μικρότερες εκπτώσεις από τους προμηθευτές και αλλαγή στην πιστοληπτική ικανότητα.

Και ενώ τα μηνύματα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι δυσοίωνα με έντονη κινδυνολογία για μείωση του ποσοστού κέρδους του Φαρμακοποιού, ας είμαστε πάντοτε έτοιμοι για τις όποιες διορθωτικές κινήσεις.

Τερέζα Χαραμή - Φαρμακοποιός - Κοζάνη

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.