fbpx

Τα Οφέλη της Μακροχρόνιας Μίσθωσης Αυτοκινήτου

«Είναι ακόμη νωπές οι τραυματικές μνήμες από την τελευταία εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου που είχα, αλλά και της μεταπώλησής του στο 20% της αρχικής τιμής αγοράς, 4 χρόνια αργότερα, λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας και των εξόδων συντήρησης. Μετά από αυτό, οδηγώ το αυτοκίνητο που θέλω με μακροχρόνια μίσθωση (leasing) κι όλα έχουν γίνει πιο εύκολα.»

Τι είναι το leasing αυτοκινήτου;

Είναι η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης, συνήθως από 3 έως 5 έτη, ενός νέου αυτοκινήτου, μέσω συμβολαίου με εταιρεία μακροχρόνιας μίσθωσης και με δυνατότητα επιλογής αγοράς του αυτοκινήτου, στο τέλος της μίσθωσης, σε προκαθορισμένη τιμή. 

Leasing 1

Όταν, λοιπόν, φτάσει η στιγμή που θα έχετε ανάγκη να αποκτήσετε ένα νέο αυτοκίνητο, καλό είναι να σταθμίσετε ορισμένους παράγοντες, πριν πάρετε την απόφασή σας.

Εδώ θα αναφερθούμε στα οφέλη της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτου, που απευθύνεται σε οποιαδήποτε νομική μορφή έχει το Φαρμακείο σας - είτε είναι ατομική επιχείρηση είτε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία.

Οι επιλογές για αγορά αυτοκινήτου έχουν στενέψει αρκετά, στις μέρες μας, καθώς η δανειοδότηση δεν αποτελεί πολλές φορές επιλογή, λόγω των περιορισμών και των συνθηκών της αγοράς.

Το κύριο ζήτημα, όμως, δεν είναι ο τρόπος χρηματοδότησης της αγοράς, αλλά το αν θα είστε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ή όχι.

Ας δούμε, λοιπόν, τα οφέλη της μίσθωσης αναλυτικά:

1. Ρευστότητα

Με την επιλογή leasing αυξάνετε τη ρευστότητα του Φαρμακείου, καθώς:

  • απαιτείται μηδαμινό ή ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο, σε αντίθεση με την περίπτωση της αγοράς,
  • αποπληρώνετε ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης σταδιακά κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, κι όχι συνολικά με την αγορά,
  • εξοφλείτε ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας επίσης σταδιακά, κατά τη διάρκεια του έτους, κι όχι συνολικά ανά έτος.

2. Προστασία Κεφαλαίου

Με την επιλογή leasing προστατεύετε το κεφάλαιο του Φαρμακείου, καθώς κατά τη λήξη της μίσθωσης δεν θα έχετε την κυριότητα του οχήματος και, επομένως, θα έχετε λιγότερα περιουσιακά στοιχεία που χάνουν καθημερινά την αξία τους.

3. Φορολογικές Ελαφρύνσεις

Με την επιλογή leasing ως παροχή υπηρεσίας προς το Φαρμακείο, επωφελείστε από:

  • μείωση φόρου, μιας και η μηνιαία δαπάνη εκπίπτει 100% από τα έσοδα του Φαρμακείου,
  • χαμηλότερες εισφορές ΕΦΚΑ, γιατί μειώνει το αποτέλεσμα Έσοδα-Έξοδα,
  • χτίσιμο αφορολόγητου, καθώς η πληρωμή leasing είναι ηλεκτρονική συναλλαγή.

Leasing 2

4. Εξοικονόμηση Χρόνου και Χρήματος

Με την επιλογή του leasing, επωφελείστε από μια σειρά υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στη μηνιαία δαπάνη και σας εξοικονομεί χρόνο από το να τις διαχειριστείτε μια-μια μόνοι σας, αλλά και χρήμα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που επιτυγχάνει η εταιρεία leasing για την κοστολόγηση αυτών των υπηρεσιών για τα χιλιάδες οχήματα που διαθέτει. Οι υπηρεσίες αυτές είναι: συντήρηση, περιλαμβανομένης αλλαγής ελαστικών, επισκευής, τέλη κυκλοφορίας, μεικτή ασφάλιση κι οδική βοήθεια.

5. Ξεγνοιασιά

Με την επιλογή leasing, δεν θα σας απασχολούν έννοιες που είναι συνυφασμένες με κινδύνους, όπως βλάβη, ζημίες ή ολική καταστροφή, κλοπή και άλλα διαδικαστικά θέματα. Όλα αυτά τα τακτοποιεί η εταιρεία leasing, ενώ σας παρέχει άμεσα οδική βοήθεια και, στο μεσοδιάστημα, αυτοκίνητο αντικατάστασης.

Και μην ξεχνάτε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: κάθε 3-5 χρόνια θα οδηγείτε ένα καινούργιο μοντέλο αυτοκινήτου της αρεσκείας σας, χωρίς να αγχώνεστε αν μπορείτε να το αγοράσετε ή αν πρέπει πρώτα να πωλήσετε το μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο.

Τι να προσέξετε με την επιλογή leasing για να μην έχετε "δυσάρεστες" εκπλήξεις;

  • σε περίπτωση πρόωρης λήξης μίσθωσης, πιθανόν να έχετε επιβάρυνση,
  • σε περίπτωση υπερβολικών φθορών ή υπέρβασης των συμφωνηθέντων χιλιομέτρων χρήσης, πιθανόν να έχετε επιβάρυνση.

Τέλος, πριν αποφασίσετε, συμβουλευτείτε το λογιστή ή το χρηματοοικονομικό σας σύμβουλο.

Αντώνης Σακάλογλου, Ph.D.
Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ

Χορηγός Leaseplan

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.