fbpx

Πως να Αντιμετωπίσετε μία Δύσκολη Οικονομική Περίοδο

Αρχικά, ο στόχος σας είναι να ορίσετε τα ακριβή χαρακτηριστικά της οικονομικής κατάστασης του φαρμακείου σας ώστε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε ερευνώντας και προσδιορίζοντας τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

Πώς έχει προκύψει η οικονομική πτώση;

Έχει μειωθεί η προσέλευση πελατών λόγω πχ εργασιών στο πεζοδρόμιο;

Πραγματοποιείτε εργασίες στον εσωτερικό χώρο του φαρμακείου;

Ένα νέο μεγάλο φαρμακείο άνοιξε στη γειτονιά σας και κάνει φοβερές προσφορές;

Για ποιους λόγους μειώθηκαν τα κέρδη σας;

Πως να Αντιμετωπίσετε μία Δύσκολη Οικονομική Περίοδο

Πριν αρχίσετε να αναζητάτε όλες τις πιθανές λύσεις, πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν σας τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου που είναι δυνατό να προκύψουν μέσα από αυτούς.

Κίνδυνοι οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσουν δομικές δυσκολίες και θα χρειάζονται εις βάθος λύσεις...

Αναδιάρθρωση χρεών, ένταξη ενός συνέταιρου, συγχώνευση, μεταβίβαση...

Μέτρα Ανάκαμψης

Η βασική, πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να προσαρμόσετε τα προσωπικά σας έσοδα με την οικονομική δυνατότητα του φαρμακείου.

Απευθυνθείτε στον οικονομικό σας σύμβουλο (λογιστής) που έχει έναν ρόλο-κλειδί για εσάς.

Θα πρέπει να σας ενημερώσει πλήρως, για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να γίνουν χωρίς να περιμένετε να έρθετε αντιμέτωποι με τις δυσκολίες και να χρειαστεί να δράσετε μετά.

Παράλληλα, σε περίπτωση που έχετε ήδη ένα τρέχον δάνειο, είναι συνετό να διαπραγματευτείτε τους όρους με την τράπεζα, ώστε να πετύχετε κάποια απαλλαγή για ορισμένους μήνες και να πληρώσετε μόνο τους πιστωτικούς τόκους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Φυσικά, για να ενισχύσετε τα έσοδά σας θα πρέπει να πάρετε ορισμένα μέτρα στην εσωτερική διαχείριση της καθημερινότητας του φαρμακείου σας.

Πχ, να μειώσετε το απόθεμα στην αποθήκη, να μειώσετε τους υπαλλήλους και να φροντίσετε να μην ξεπερνάτε τις προθεσμίες πληρωμής.

Σε περίπτωση, που υπάρχει μειωμένη προσέλευση πελατών, προσαρμόστε τα ωράρια των υπαλλήλων σύμφωνα με τον φόρτο εργασίας, με την προϋπόθεση πάντα ότι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και έχουν υπογράψει την αναθεώρηση στη σύμβαση εργασίας τους.

Ιωάννης - Ευάγγελος Χαραμής
Χαραμή ΑΕ
www.PharmaManage.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων