fbpx

5 Ιδέες για Ένα Οικολογικό Φαρμακείο

Το Φαρμακείο είναι ένας χώρος υγείας που υποδέχεται 2 εκατομμύρια άτομα την ημέρα.

Είναι φυσιολογικό επομένως, οι Φαρμακοποιοί να αναλαμβάνουν ευθύνες και μέτρα με περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Ο όρος οικολογία είναι συχνά συνυφασμένος με τον όρο εξοικονόμηση.

Ας δούμε ορισμένες ιδέες, για να περάσουμε στην «πράσινη πλευρά».

Ιδέες για Ένα Οικολογικό Φαρμακείο

1. Κυκλοφορία χωρίς ρύπους

Η παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι είναι μια άριστη υπηρεσία.

Δεν θα ήταν όμως πιο συνετό αν γινόταν με λιγότερες εκπομπές ρύπων και περισσότερο όφελος για την υγεία;

Οι φαρμακοποιοί ή οι συνεργάτες τους μπορούν να επιλέξουν το ποδήλατο ή το ηλεκτρικό σκούτερ για τις μετακινήσεις τους, το οποίο καταναλώνει 45 ευρώ σε αξία ηλεκτρικού ρεύματος για 10.000 χιλιόμετρα, με αυτονομία 5 έως 6 ώρες.

Ενθαρρύνετε λοιπόν την μετακίνηση των εργαζομένων σας και τη δική σας με οικολογικά μέσα , ομαδικές μετακινήσεις ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

2. Ανακύκλωση απορριμμάτων

Ο Κώδικας Δημόσιας Υγείας μπορεί να επιβάλλει στους φαρμακοποιούς να συλλέγουν τα μη χρησιμοποιημένα φάρμακα, οι ασθενείς όμως δεν είναι πάντα ενήμεροι γι’ αυτό.

Για να βοηθήσετε σε αυτό, τοποθετήστε τοποθετήσετε ένα κάδο ανακύκλωσης στην είσοδο του φαρμακείου και μια ενημερωτική αφίσα στη βιτρίνα.

Οικολογικό Φαρμακείο

Και γιατί να μην προχωρήσετε και στην ανακύκλωση μπαταριών; Όσο για τις υλικές συσκευασίες, πετάξτε τις πλαστικές σακούλες και ξεκινήστε τη χρήση μόνο χάρτινων.

3. Χρήση LED λαμπών φωτισμού

Παρόλο που τα έξοδα του φωτισμού κυμαίνονται μεταξύ 25% και 50% του συνόλου του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, η χρήση των λαμπών LED παραμένει υποτιμημένη. Σε κάθε περίπτωση ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις λάμπες αλογόνου με τις λάμπες LED, εξοικονομώντας έως και 80% σε ενέργεια.

4. Ενισχύστε την περιοχή σας

Νερό από άνθη της περιοχής, σαπούνια, διάφορα βότανα και έλαια... μήπως ήρθε η ώρα να στραφείτε προς τους παραγωγούς της περιοχής σας;

Μπορείτε να προμηθεύεστε Α' ύλες για καλλυντικά προϊόντα από τους προμηθευτές της περιοχής σας, αξιοποιώντας έτσι την τοπική οικονομία, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και προσφέροντας μια διαφορετική και ποιοτική πρόταση στους πελάτες σας.

5. Μεταδώστε μηνύματα

Οι φαρμακοποιοί έχουν ένα πολύ καλό χαρτί στα χέρια τους στους τομείς που συνδυάζουν το περιβάλλον με την υγεία, ή σχετικά με τα αλλεργιογόνα στα καλλυντικά και τις συμπληρωματικές θεραπείες, σε σύγκριση τους γιατρούς.

Υπάρχουν λοιπόν εργαλεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την οικολογία του περιβάλλοντος μέσα από τα φαρμακεία που θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

www.PharmaManage.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή "Charami SA" στο κινητό σας και πάντοτε θα έχετε άμεση και επίκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. Επιλέξτε το αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά σας "κουμπί" και περιηγηθείτε στο περιεχόμενό του!

Με την περιήγησή σας στο pharmamanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.