fbpx

Αποστολή Υγείας 360°

Είναι καιρός να προβλέψουν όλες οι χώρες τις προσδοκίες των γενιών που έχουν αλλάξει τους τρόπους κατανάλωσης σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

Προσέξτε τις υπηρεσίες που γίνονται στο εξωτερικό.

Αποτελούν μια πηγή έμπνευσης και για δικές σας δραστηριότητες, όπου είναι δυνατό.

Είναι καιρός να προβλέψουν όλες οι χώρες τις προσδοκίες των γενιών που έχουν αλλάξει τους τρόπους κατανάλωσης σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

Στον Καναδά, στην Πορτογαλία ή στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου, οι φαρμακοποιοί έχουν φαντασία και επιχειρηματικό πνεύμα, προτείνοντας ορισμένες υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία στους ασθενείς τους, αναδεικνύοντας τον ρόλο του επαγγελματία υγείας.

Φυσικά, όλες οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο εξωτερικό δεν είναι εφαρμόσιμες στα Ελληνικά πρότυπα, αλλά δίνουν ιδέες και κίνητρα που επιτρέπουν να σχεδιάσουμε κάποιες από αυτές και στα ελληνικά φαρμακεία!

Για την ανάπτυξη των φαρμακείων, πρέπει να προσφέρετε μια ολοκληρωμένη προσφορά υγείας, με πλάνο πρόληψης και φροντίδας των ασθενών.

Υπάρχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες υπηρεσιών για τους παραπάνω σκοπούς:

Πρόληψη

- Γίνετε ο ειδικός καρδιαγγειακού ελέγχου.

- Γίνετε ο ειδικός ελέγχου του διαβήτη.

- Γίνετε ο ειδικός για τη διακοπή καπνίσματος.

- Γίνεται ο ειδικός στον εμβολιασμό.

Φροντίδα

- Αποκτήστε εμπειρία στη βελτίωση της αυτονομίας των ασθενών στο σπίτι.

- Προωθήστε την αυτονομία των αδύναμων ασθενών ή όσων χάνουν την αυτονομία, με προσωπικές υπηρεσίες, παράδοση στο σπίτι, συνεχή παρακολούθηση και παροχή ειδικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

- Υποστηρίξτε τους καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία τους.

Ο στόχος του φαρμακείου πλέον δεν είναι μόνο η διανομή προϊόντων που θα ζητηθούν, είτε από τη συνταγή είτε από μια διαφήμιση, αλλά η επικοινωνία με τον ασθενή για την καλύτερη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας του και εν γένει της υγείας του.

Επαγγελματισμός

- Ενισχύστε την εμπειρία σας με συνεχή εκπαίδευση.

- Προτείνετε στους πελάτες σας μια κατάλληλη, αξιόπιστη και προσιτή προσφορά.

- Προσελκύστε τους πελάτες με ελκυστικές τιμές.

Καινοτομία

- Μεταμορφώστε σταδιακά το φαρμακείο σας σε χώρο προσφοράς υγείας 360°.

Ο στόχος του φαρμακείου πλέον δεν είναι μόνο η διανομή προϊόντων που θα ζητηθούν, είτε από τη συνταγή είτε από μια διαφήμιση, αλλά η επικοινωνία με τον ασθενή για την καλύτερη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας του και εν γένει της υγείας του.

Η εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, που συμπεριλαμβάνει τις φαρμακευτικές πράξεις - συναντήσεις, είναι μέρος των υπηρεσιών του φαρμακείου από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί ο ασθενής, εύκολα και γρήγορα.

Αναγνωρισμένο για τις ικανότητες και την αξία του, το ελληνικό φαρμακείο αναμένει τη δημιουργία κατάλληλης αποζημίωσης των υπηρεσιών του, μια ενέργεια που θα ενισχύσει τις φαρμακευτικές πρωτοβουλίες και θα μειώσει τις δαπάνες υγείας του κράτους.

Παρ’ όλα αυτά, το πέρασμα στην αποζημίωση των υπηρεσιών δεν είναι εύκολο σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας του κράτους.

Παραμένει, λοιπόν, μόνο στη διάθεση και στο σθένος του κάθε φαρμακοποιού να αλλάξει την καθημερινή του πρακτική στη συναλλαγή του με τον πελάτη - ασθενή, αν θέλει να διαφοροποιηθεί και να επιβιώσει.

Εμείς στο PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια γραμμή και να στηρίζουμε την ίδια πεποίθηση, ότι ο Φαρμακοποιός οφείλει και πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένας "απλός" Φαρμακοποιός!

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
Χαραμή ΑΕ
www.PharmaManage.gr

e-learning-pharmamanage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων